Back to top

Primer cicle formatiu de manteniment d'embarcacions

Cambrils serà l'únic municipi al camp de Tarragona que oferirà el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d'embarcacions esportives i d'esbarjo. Així, s'uneix a dues ciutats catalanes que també imparteixen aquests estudis, Vilanova i la Geltrú i Sant Feliu de Guíxols.
Cicle formatiu de manteniment d'embarcacions a Cambrils

Cambrils tindrà per primer cop un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment d'embarcacions esportives i d'esbarjo. Concretament, l'Institut cambrilenc Ramon Berenguer IV serà l'encarregat d'impartir el cicle a partir del proper curs.  La intenció és donar resposta a l'oferta laboral del municipi i millorar la qualitat del professionals que treballen al sector nàutic.

 Aquest serà un mòdul amb sistema dual; és a dir, tindrà una duració de dos cursos i els alumnes realitzaran fins a 1.200 hores de pràctiques en empreses del sector nàutic. Es preveu que el cicle comenci amb una vintena de places disponibles amb la possibilitat d'ampliar-les de cara a les properes promocions.

Tal i com explica el director dels Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat, Jean-Marc Segarra, els alumnes podran aprendre com funciona el manteniment de la fusta, de les fibres de vidre, com cosir el velamen i tot allò relacionat amb l'electricitat dels vaixells i els desaigües.

Fins ara, el cicle només s'impartia a Sant Feliu de Guíxols i a Vilanova i la Geltrú. Després de dotze anys, l'oferta educativa arriba al sud de Catalunya i ho fa a Cambrils, amb un port i una tradició nàutica valorada molt positivament per l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics. Es preveu que el cicle comenci amb una vintena de places disponibles amb la possibilitat d'ampliar-les de cara a les properes promocions.

Paraules clau: