Back to top

Primer dia de cribratge massiu a Reus per detectar casos assimptomàtics

Més de 300 persones s'havien fet la prova aquest migdia, primer dia del cribratge massiu a la ciutat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí els dispositius de cribratge que s'han instal·lat al CAP St Pere i l'Hospital Sant Joan de Reus. L'empitjorament de la situació a la ciutat ha comportat la implantació de noves mesures restrictives.

Crida a la col·laboració ciutadana

alba verges

La Sardana, Monestirs i Pastoreta han estat els barris seleccionats per realitzar uns cribratges massius entre la població i poder així detectar els casos asimptomàtics de coronavirus a temps. La consellera de salut Alba Vergés ha visitat els dispositius al CAP Sant Pere i l'Hospital sant Joan de Reus en un moment on els positius a la capital del baix camp han augmentat considerablement. Des de la Generalitat demanen la col·laboració de tota la ciutadania per poder frenar la propagació del virus.

Situació crítica

La taxa d'incidència a la ciutat de reus s'ha multiplicat per 5 durant les últimes dues setmanes. Aquesta situació ha comportat la implantació de noves mesures restrictives.El consistori Reusenc té molt clar que els pròxims 15 dies són claus per evitar que la situació empitjori. L'alcaldessa en funcions Montserrat Vilella ha assegurat que la situació és critica.

Es vol arribar a les 3.000 proves

PCR

Es calcula que al llarg del matí s'han realitzat més de 300 proves PCR a ciutadans voluntaris d'entre 20 i 50 anys i s'estima que aquest nombre arribi a un total de 3mil testos.

Paraules clau:

Notícies relacionades