Back to top

Primer dia d'escola amb canvis en els protocols

Els plors de primera hora, però també l'alegria de tornar a veure els companys de classe han estat els grans protagonistes d'aquesta jornada.

Les nenes i els nens han tornat aquest dilluns, 10 de gener, a l'escola, després de més de dues setmanes de vacances. Una tornada que arriba, després de diversos dies de debats i polèmiques al voltant de si era segura aquesta tornada presencial a les aules.

Malgrat que en un primer moment semblava que la tornada continuaria amb els mateixos protocols que abans de marxar de vacances, finalment, aquest passat divendres, 7 de gener, la Comissió de Salut Pública anunciava canvis en les quarantenes.

Canvis de protocol a infantil i primària

Així doncs, els alumnes d'infantil i primària no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas positiu de Covid-19 a l'aula. Només n'hauran de fer si hi ha 5 positius o més, o bé, si el nombre de contagiats supera el 20% dels alumnes.

Ara bé, tampoc hauran de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de 3 mesos, o que tinguin la pauta completa. En aquest sentit, val a dir que només un 2,7% dels alumnes d'entre 5 a 11 anys tenen la paula completa.

Sense canvis de protocol a secundària i FP

Què passa amb els alumnes de secundària i Formació Professional? Doncs bé, en aquest cas els protocols segueixen com al primer trimestre: es confinaran durant 7 dies els alumnes que donin positiu i també els companys de classe que no estiguin vacunats.

Si parlem dels alumnes d'entre 12 i 15 anys, un 70,6% ja compta amb la primera dosi de la vacuna i un 58,3% tenen la paula completa.

En qualsevol cas, un dels principals problemes en aquesta tornada a les aules són les baixes dels professors en el primer dia de retorn a les classes i els casos positius entre els alumnes, que han deixat alguna cadira lliure en gairebé tots els grups. Tot i això, els docents agraeixen no haver perdut la presencialitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades