Back to top

Primer dia de la Marató de Donació de Sang a Reus

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida a la nova edició de la Marató de Donació de Sang a Reus. Tot i ser una de les edicions més atípiques, hi ha hagut una gran afluència de persones que s'han apropat a Cal Massó per donar sang o plasma.

Primer dia de donació de Sang a Reus i l'assistència ha estat tot un èxit. Les persones interessades en donar sang o plasma han hagut de passar tots els protocols habituals més els que requereixen les mesures de seguretat per la Covid-19, com la presa de temperatura o posar-se una mascareta quirúrgica que els organitzadors proporcionaven a l'entrada. A les sales de Cal Massó s'han apropat desenes de voluntaris, que són molt conscients de la importància de fer aquest gest altruista i necessari.

El plasma es pot donar cada quinze dies i no hi ha limitació de donacions, en canvi per donar sang s'han de deixar dos mesos entre donacions i es pot fer fins a quatre vegades a l'any.

De cada donació de sang se'n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s'obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. La marató a Reus finalitzarà aquest dijous a les 21 h del vespre i en acabar, s'espera poder superar les 400 donacions de sang i 48 de plasma.

Paraules clau:

Notícies relacionades