Back to top

Primer dia de la nova normalitat a les aules

La presa de la temperatura, les mascaretes o les diferents sortides al pati són algunes de les mesures que s'inclouran en el dia a dia de l'alumnat durant aquest curs.

Arrenca el curs 2020/2021 amb normalitat però amb la incertesa pròpia de la situació actual. A Reus, la vintena de centres escolars de la  ciutat han obert les seves portes aquest dilluns amb totes les mesures de seguretat pertinents. Malgrat haver fet l'esforç de llevar-se d'hora, els nens i nenes tenen ganes de tornar a les aules i retrobar-se amb els amics i professors que feia més de 6 mesos que no veien.

Tornada a l'escola carregada de mesures

 Assignatures a banda, l'alumnat i el personal docent dels centres educatius s'hauran d'adaptar a una nova normalitat en la qual les mesures d'higiene i seguretat estaran més presents que mai.

Cada centre haurà de tenir accessos per torns, el primer dia de curs, el 14 de setembre i durant les dos primeres setmanes, tots els infants a partir dels 6 anys hauran de dur mascareta. L'hora del pati també varia, ja que aquesta s'ha adaptat amb torns per evitar les aglomeracions i les barreges entre grups de convivència. L'ús del gel hidroalcohòlic, la rentada de mans i la presa de la temperatura, també formaran part del dia a dia.

Primer dia de la nova normalitat a les aules

Primer dia a l'escola General Prim

L'escola General Prim ha obert les portes abans del que ho feien habitualment per aconseguir una entrada esglaonada i evitar una acumulació de gent.

El centre té tres entrades diferents: la primera és per preescolar, la segona pels alumnes de 1r a 3r i la tercera pels que cursen des de 4t fins a 6è de primària.

Els alumnes, dividits en grups bombolla, tindran una varietat mínima de professors possible i no tindran contacte amb altres alumnes, amb l'objectiu de facilitar una traçabilitat en cas de contagis.
 

L'Institut Josep Tapiró amplia els espais

A la ciutat només una escola ha sol•licitat espais municipals per poder ampliar les aules i reduir les ràtios d'alumnes. Es tracta de l'Institut Josep Tapiró que ha demanat a l'Ajuntament que s'habiliti el GIN, l'antiga escola de circ municipal, per fer-hi classes i vetllar per la distància de seguretat entre els joves. El regidor de cultura, Daniel Recasens, valora positivament aquesta mesura i no descarta que altres escoles sol•licitin espais públics durant les pròximes setmanes.

L'arrencada del curs a l'Institut Josep Tapiró ha estat ben estranya. Cares de preocupació i incertesa entre els alumnes però també es podia intuir, en la gran majoria, un somriure sota la mascareta.

Nova normalitat

En qualsevol cas, el que està clar és que la distància entre els alumnes, la presa de temperatura i el gel hidroalcohòlic ja s'han convertit en uns indispensables.

L'opinió dels pares i les mares

 

Paraules clau:

Notícies relacionades