Back to top

Primer dia sense mascaretes a l'exterior

Després de mesos de restriccions, els rostres poden tornar a lluir sense mascareta als exteriors

Avui dijous 10 de febrer ja es pot circular per la via pública sense necessitat de mascareta, independentment de la distància de seguretat. El BOE va publicar ahir formalment aquesta decisió que havia anunciat el Consell de Ministres.

Aquest matí els carrers de Reus ja s'han omplert de persones que ja han deixat endarrere la mesura de seguretat. Altres persones, ja sigui pel costum d'haver dut la mascareta des del desembre passat, per prevenció o desconeixement, encara lluïen l'element protector. D'altres, encara no n'estan del tots segurs i opinen que l'aixecament de les restriccions ha sigut precipitada.

La millora dels indicadors covid, propiciats per l'augment de persones vacunades i la dosi de reforç, ha portat a prendre aquesta decisió. Des del seu inici la decisió d'obligar a portar mascareta a l'exterior no ha estat exempta de polèmica, ja que molta gent, fins i tot professionals del sector sanitari, n'han qüestionat la seva efectivitat en espais oberts.

Espais interiors

us mascareta

La mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats d'ús públic i també dins de mitjans de transport. També es recomana el seu ús en situacions d'aglomeracions.

Patis d'escoles

Avui també es lleva l'ús de les mascaretes als patis escolars, i demà finalitzarà una de les restriccions que més polèmica ha causat en els últims mesos: l'obertura de l'oci nocturn.

Paraules clau:

Notícies relacionades