Back to top

Un Primer de Maig per a la seguretat del treballador

Des de la Intersindical critiquen la falta de polítiques públiques per afrontar la desescalada de les mesures contra la pandèmia amb garantia. Tot plegat en un model capitalista que, segons el sindicat, la pandèmia ha evidenciat que no funciona.
indústria moviment social

"Les majories socials s'han anat empobrint en les darreres dècades", i per tant, tenen més sentit que mai els moviments ciutadans i dates com l'1 de maig,en què es reivindiquen els drets dels treballadors. Aquesta és una de les reflexions que el secretari general de la Intersindical al Camp de Tarragona, Toni Veciana, ha fet durant una entrevista al Notícies Especial de Canal Reus Televisió.

Veciana denuncia la falta de polítiques públiques perquè els treballadors afrontin amb garanties el retorn de l'activitat. Creu que és un error que les administracions no hagin previst mesures com tests massius de detecció de la covid-19 o no hagin proporcionat elements de protecció per frenar els contagis. En aquest sentit, Veciana lamenta que s'hagi deixat en mans del treballador la responsabilitat de treballar sense riscos i amb la màxima seguretat.

El model capitalista en crisi

Segons Veciana, els diferents partits polítics han anat avalant un "model capitalista cada cop més salvatge", on el capital va per sobre les persones. Les "retallades dels darrers anys en Sanitat en són una mostra", diu Veciana, i afegeix que la pandèmia ha posat sobre la taula una crisi de model i també ha evindenciat que els reptes s'han d'afrontar de manera col·lectiva.  

Paraules clau:

Notícies relacionades