Back to top

Primer pas per a la remodelació del Mercat del Carrilet

L'Ajuntament de Reus iniciarà a partir d'aquest divendres consultes amb diferents operadors de supermercats per conèixer la viabilitat d'una futura construcció i gestió d'un nou Mercat del Carrilet.
Primer pas per la remodelació del Mercat del Carrilet

La transformació del Mercat del Carrilet ha fet el primer pas. Després que un estudi de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona fes una aposta per la continuïtat de les instal·lacions del Carrilet, s'està començant a treballar amb les propostes de construcció i gestió del nou Mercat. Segons l'estudi és necessari la presència d'un supermercat que complementi l'oferta de les parades.

Montserrat Caelles és regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus i explica que "ha de ser un mercat actual, adaptat als nous hàbits dels consumidors actuals amb una oferta en producte fresc i amb un operador dins, és a dir amb un supermercat que l'aculli. També és important tenir un mercat obert, actualment hi ha molt de formigó i la idea és que estèticament sigui obert".

La finalitat del projecte és la de millora i transformació física i comercial de l'equipament del mercat i del seu entorn, una remodelació que segons el consistori és molt necessària. L'objectiu final de l'Ajuntament però és poder construir un nou edifici que aculli el nou Mercat del Carrilet. És per això que l'Ajuntament iniciarà consultes amb diversos supermercats i obrirà un concurs públic de licitació per tal que aquest operador participi en el finançament d'aquest nou equipament.

Caelles ha afegit que "és necessària remodelar aquest mercat perquè igual que el mercat i els hàbits de consum evolucionen, si volem que els nostres mercats continuïn vius també hem d'evolucionar. Aquí hi ha molts aspectes a fer: temes d'horaris, de gestió, i de quina manera organitzem tot l'entorn urbanístic".

Paral·lelament, L'Ajuntament treballa per tal que els paradistes puguin continuar amb la seva activitat al Mercat del Carrilet. Atès que les concessions finalitzen l'any 2019, s'establiran contractes d'arrendament per un període de dos anys un cop finalitzada la concessió.

Paraules clau:

Notícies relacionades