Back to top

Primer pas per a les obres d'enderroc de pisos buits del barri del Carme

S'ha signat l'acta de replanteig i d'inici d'obra, que preveu començar els treballs en els propers dies. Segons les previsions, l'enderroc començaria pel pas del carrer Sant Jaume i estaria enllestit en un termini de quatre mesos.
S'ha signat l'acta de replanteig i d'inici d'obra, que preveu començar els treballs en els propers dies

L'inici de les obres d'enderroc dels pisos buits del barri del Carme ja està més a prop de ser una realitat. Aquest matí s'ha fet efectiva la signatura de l'acta de replanteig i d'inici d'obra, que permetrà a l'Institut Català del Sòl començar els treballs en els propers dies. Segons les previsions, l'enderroc començaria pel pas del carrer Sant Jaume i estaria enllestit en un termini de quatre mesos, deixant així el terreny preparat per a l'edificació. "Volem que s'enderroqui i que tot seguit es comenci a edificar. L'alcalde es va comprometre que d'aquí dos anys s'iniciaria un bloc de pisos de protecció oficial a la cantonada de Sant Francesc i Sant Benet", explica el president de l'Associació de Veïns Harmonia del Carme, Josep Machado.

Segons les previsions, s'enderrocaran les dues cases tapiades del carrer de Sant Francesc, els immobles del carrer de la Closa de Freixa i les tres cases que donen al carrer de Sant Jaume. La intenció dels veïns és mantenir en tot moment el contacte amb l'ajuntament i que aquestes obres ajudin a revitalitzar el barri. "Quan es va fer el pla d'obres hi havia una taula de treball, i volem que es mantingui aquest contacte. Estem amb la idea amb què es va crear aquesta associació de veïns: que es connecti el barri amb la resta de la ciutat per crear una zona de pas i més comerç", ha afegit Machado.

Des de l'associació de veïns també s'espera que els enderrocs siguin una solució a les problemàtiques d'ocupacions il·legals i màfies, que s'han accentuat amb els darrers mesos.

Paraules clau: