Back to top

Primera nit sense toc de queda a Reus

Per la seva banda, el Govern torna a canviar els criteris per ampliar el toc de queda a més municipis. A Reus, ha estat una nit amb total tranquil·litat i des de l'Ajuntament ha aplaudit l'actitud de la ciutadania.

Aquesta matinada ha estat la primera sense confinament nocturn, després que ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tombés el toc de queda proposat pel govern català. En aquest context, la Generalitat ha tornat a modificar els criteris per ampliar el toc de queda a 62 municipis, una mesura que torna a quedar en mans del TSJC. 

Ho ha fet públic aquest matí quan ha anunciat que vol incloure-hi els municipis de més de 20.000 habitants que tinguin una incidència acumulada de 125 casos per 100.000 habitants. Reus i Cambrils formen part d'aquesta llista. L'objectiu és reduir la interacció social entre els joves, que actualment són els més afectats pel virus. 

Per la seva banda, el TSJC ja ha rebut la petició, però fins dilluns no la debatrà i no prendrà una decisió. Així doncs, fins que el tribunal no dicti cap resolució, el toc de queda només serà vigent en 19 municipis.

Tranquil·litat als carrers de Reus

Primera nit sense toc de queda i nit amb absoluta tranquil·litat als carrers de Reus. De fet, molta gent no sabia que s'aixecava el confinament nocturn, per l'encreuament de declaracions de l'administració catalana i també els tribunals. De fet, aquest divendres, el govern català ha modificat els criteris per rebre l'aval del TSJC i mantenir el toc de queda a 150 municipis; ara només és vigent a 19 pobles de Catalunya, quatre d'ells a la demarcació de Tarragona. Sigui com sigui, els Ajuntaments acaten.

A l'espera del que pugui esclarir el TSJC, les festes majors previstes en algunes poblacions i també les nits d'estiu que faciliten les trobades al carrer, espanten les autoritats sanitàries, que temen que tot plegat faci repuntar els casos de COVID al país.

Paraules clau:

Notícies relacionades