Back to top

El Priorat està alerta malgrat el baix risc de contagis

La proximitat amb el Baix Camp i l'augment de visitants durant l'estiu preocupa als municipis de la comarca.

Mentre que el Baix Camp és una de les comarques amb un risc de contagi més elevat, El Priorat està dins del que es considera de baix risc, amb 28 punts segons dades de Salut. La comarca ha registrat en els últims quinze dies només 3 casos positius de covid-19.

La situació s'explica per la baixa densitat de població, però els municipis prioratins segueixen alerta. La proximitat amb el Baix Camp, que està amb un risc de contagi alt amb 348 punts, fa que molts habitants de segones residències de muntanya provinguin de Reus i la seva comarca.

L'alcalde de Falset, Carlos Brull explica que "hem notat que s'ha hagut de fer el seguiment a contactes de gent de Reus o de persones de Falset que han estat en contacte amb gent de Reus".

Un estiu amb més afluència de visitans que altres anys

A tot plegat se li suma el fet que la comarca està acollint més visitants que de costum pel turisme de proximitat. Aquest fet també preocupa als municipis de la zona i molts ajuntaments han intensificat les mesures prevenció. En aquest sentit, l'alcaldessa de la Morera de Montsant i d'Escaladei, Fina Palomar explica que "hi ha la sensació que la gent va més relacada que no pas quan va a ciutat. Sempre estem insistint en l'ús de la mascareta i de la distància entre persones".

Imatge de la Morera de Montsant

Per altra banda Comerciants i restauradors coincideixen que, en general, els visitants compleixen amb totes les normes de seguretat. Així ho han explicat diversos comerciants de Falset apuntant que "ha costat una mica però en general es respecten molt les mesures".

El Priorat acumula un total de 40 casos positius i 1 defunció per covid-19 des que va començar la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades