Back to top

El Priorat demana la declaració urgent del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

El ple del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat una moció en què demana protegir el Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

FOTO: Angela Llop

El ple del Consell Comarcal del Priorat va aprovar ahir una moció que reivindica la urgència de la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i, en conseqüència, sol·licita al govern de la Generalitat que prioritzi aquest projecte, que es va posar sobre la taula per primera vegada l’any 1976. 

La moció aprovada ha estat consensuada pels 22 municipis que integren, administrativament, el conjunt orogràfic de les muntanyes de les Muntanyes de Prades, que abasta el territori de cinc comarques diferents: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, les Garrigues i el Priorat. En el cas de la comarca del Priorat, els ajuntaments amb terme municipal a la serralada són Ulldemolins i Cornudella de Montsant.

Moció aprovada

A banda de promoure el reconeixement com a Parc Natural de les Muntanyes de Prades, el document també reclama que es posi en marxa “un procés d’informació i participació al territori, juntament amb els responsables de la planificació i declaració d’espais protegits la Generalitat de Catalunya, per actualitzar el projecte, explicar-lo i implicar la població i les entitats locals, assolint el màxim consens”. 

El redactat de la moció aprofita per fer un crit d’alerta davant amenaces globals com el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, “que ja estan afectant també les Muntanyes de Prades”. Igualment, posa l’accent en el fet que aquestes muntanyes constitueixen “el territori forestal continu més extens de la Catalunya mediterrània, on la major part dels boscos no presenten una planificació ni gestió activa, i per tant, es troben sotmesos als riscos ambientals que aquest fet comporta, que es veuen agreujats pel canvi climàtic”.

Paraules clau:

Notícies relacionades