Back to top

El Priorat espera una molt bona campanya de verema

Les varietats més nostrades, com la carinyena o la garnatxa, s'espera que tinguin una qualitat excel·lent. Les pluges continuades d'aquesta primavera han ajudat a la vinya.

"Aquesta esperem que sigui una temporada molt bona", diu Pilar Just, la presidenta de la D.O. Montsant, en una entrevista a Canal Reus. Segons Just, "el temps s'ha portat molt bé amb la vinya" i tot i que el 2021 va començar amb un episodi de nevades molt dures al Priorat, "per nosaltres la neu va ser una benedicció caiguda del cel". A la comarca esperen que les dues denominacions d'origen tinguin una campanya de verema excel·lent. 

De fet, segons diu Just, les varietats més nostrades, la carinyena i la garnatxa, s'espera que siguin la punta de llança d'una campanya d'èxits. Després de dos anys lluitant contra les inclemències meteorològiques i el míldiu, enguany es preveu un raïm de màxima qualitat que garantirà una excel·lent producció de vins. 

Esperança després d'un any sense pràcticament vendes

Aquesta campanya de la verema arriba ara que s'han reactivat les exportacions -la D.O. Montsant exporta el 50% de la seva producció a l'estranger- després d'un 2020 i primers mesos del 2021 marcats per la COVID i la manca de vendes. La previsió d'elevada qualitat dels vins d'aquesta temporada esperen poder compensar els dos anys nefastos per al sector. "Cal recordar a la gent que tenim un producte d'altíssima qualitat a tocar de casa nostra i que quan es vol consumir un bon vi hi ha la possibilitat de fer-ho amb els productors del territori", diu Pilar Just. 

Paraules clau:

Notícies relacionades