Back to top

'Priorat' i 'Timecode', nominats als Gaudí

El documental 'Priorat' segueix veremant èxits i ha rebut la nominació als premis Gaudí. L'Acadèmia del Cinema Català reconeix, així, el llargmetratge sobre el ressorgiment vinícola del Priorat de la mà dels anomenats 5 magnífics i els veïns de la comarca. Després de passar amb èxit pel Memorimage, el documental segueix el seu recorregut que, després d'aquesta parada, el portarà a festivals d'arreu del món.
'Priorat' i 'Timecode', nominats als Gaudí

Priorat explica el ressorgiment vinícola de la comarca a través dels 5 magnífics i els veïns de tota la vida. Una història que, més enllà de la pròpia èpica, els autors del documental han sabut plasmar amb la qualitat necessària per anar recollint premis, nominacions i èxits des que es va estrenar.

La darrera, la nominació als premis Gaudí, els de l'Acadèmia Catalana. Un dels seus guionistes, Santi Suárez - Baldrís, es mostra content, 'que els companys de feina, que són els que més en saben del país, et nominin com un dels millors documentals de l'any, d'entrada et provoca una gran alegria, i després un orgull pels teus companys, per la feina de tres anys i, sobretot, per les persones del Priorat que s'han implicat i ens han ajudat que això tirés endavant'.

 

Va començar amb bon peu a casa, enduent-se el premi Ciutat de Reus a millor pel·lícula en el festival Memorimage, on també es va endur el premi del públic. Fora de casa ha passat, entre altres, per l'IDFA, el festival de documentals més important del món que se celebra a Amsterdam. Amb tot, el recorregut que li queda a Priorat és molt més llarg que el que ja ha deixat enrere.

'Al final, aquesta nominació és un punt culminant en l'arrencada d'aquest documental, l'hem presentat ara a la tardor, té tot un any de recorregut per festival internacionals, esperem que ens doni bones notícies'.

Tot i que ja s'ha estrenat en pantalla gran, Priorat, coproduït per Televisió de Catalunya, serà l'encarregat d'estrenar el programa Sense Ficció de l'any 2017.