Back to top

El Priorat vol intensificar el control de l'aigua de Reus

El Consell Comarcal del Priorat demana que es revisi els termes de la concessió de l'aigua i la seva eficiència. Tot plegat intensifica encara més les tensions generades per l'ús que se'n fa de l'aigua del pantà de Riudecanyes i de l'estat d'emergència que denuncien els ecologistes del riu Siurana.
Siurana

Nou epidosi en l'anomenada guerra de l'aigua i que enfronta a diversos interessos del territori. Si aquesta setmana la Generalitat ha decidit posposar de nou la Taula del Siurana, que ha de trobar una solució al conflicte per l'aigua del riu -segons Tarragonadigital, la sessió de la taula estava prevista per finals d'octubre i les eleccions generals han obligat a ajornar-la-, ara és el Consell Comarcal del Priorat que reclama que s'analitzi l'ús que fa Reus de la concessió de l'aigua. 

Una aigua que arriba a la ciutat a través de la concessió que té la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, en la qual es permet derivar 4.000 litres per segon. Una xifra que el Priorat considera un topall, i no pas una garantia. Diu el president del Consell Comarcal Xavier Garcia Juanpere en un comunicat que "el destí de la concessió d'aigua del Riu Siurana és el recolzament al reg de 3.802 hectàrees de conreu i el reforç a l'abastament de la ciutat de Reus". Un fet que considera ara que cal revisar. 

Per tot plegat, des del Consell Comarcal proposen que a la taula s'analitzi el volum anual d'aigua derivat del riu Siurana al pantà de Riudecanyes; el planell de les prop de 4.000 hectàrees de superfície de regadiu que la concessió del pantà de Siurana ajuda a regar; el detall dels conreus existents en aquesta superfície; les tècniques de reg utilitzades, l'aigua que ha estat destinada a l'abastiment de Reus i el volum i destí de la resta de l'aigua recollida pel pantà de Riudecanyes. 

Sobre la taula, doncs, tots els punts que, des de fa temps i des de diferents possicionaments, es posen en entredit de la gestió de l'aigua de Riudecanyes

Notícies relacionades