Back to top

El Silenci inunda els carrers de Reus

Com cada Dijous Sant, la Professó del Silenci, organitzada per la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, ha omplert de solemnitat el centre de la ciutat.

Dijous Sant és el dia de la Solemne Professó del Silenci, un acte icònic a la ciutat de Reus. Organitzada per la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, la professó comença a Sant Francesc i acaba a Sant Joan. Es tracta d'una professó rodejada d'un misticisme que s'aconsegueix amb les llums apagades dels carrersnomés il·luminats pels ciris dels congregants, i amb un silenci absolut que regna al pas dels passos de Nostre Pare Jesús del Calvari i la Verge del Calvari.

Aquest acte suma pràcticament 80 anys a l'esquena, però gaudeix d'una salut de ferro, com ho constaten les persones que hi participen i les que la van a veure, sigui per devoció a les imatges o per la tradició que representa. 

La professó ha arrancat a les 11 de la nit, després de la concentració i recollida d'atxes a Sant Francesc. I ha transcorregut pel carrer de Misericòrdia, la Raval de Robuster, el Fossar Vell, el carrer Major, la plaça del Mercadal, el carrer de Monterols, la plaça del Prim, el carrer Llovera i el Prat de la Riba. Allà ha finit el seu recorregut, a la parròquia de Sant Joan. 

Paraules clau: