Back to top

Processó per terra i mar en honor a la Verge del Carme

Aquest dissabte han finalitzat a Cambrils les festes en honor a la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. L'acte central i més multitudinari ha estat la processó per venerar la Verge, que ha recorregut el barri marítim i ha embarcat per continuar la processó sobre l'aigua i rebre l'ofrena.
processó de la Mare de Déu del Carme a Cambrils

El repic de campanes de l'església de Sant Pere ha anunciat la sortida de la Mare de Déu del Carme i l'inici de la processó, que ha arrencat amb la cantada dels goigs de la Mare de Déu per part de la Capella Polifònica.

Tot seguit la processó ha avançat pels carrers del barri marítim fins arribar al Moll de Ponent, on han embarcat la verge i, posteriorment, ha rebut l'ofrena. Durant el passeig per mar els pescadors li han demanat salut i protecció. Un cop retornada a terra, la processó en honor a la Mare de Déu del Carme ha seguit el camí de retorn cap a l'església de Sant Pere, on s'hi ha celebrat la missa. Al llarg de processó, la Verge ha estat acompanyada de membres de Vent d’Estrop, Vogadors de Cambrils, infants vestits de mariners, integrants de la confraria de la Mare de Déu del Carme, la banda Agrupació Musical L'Emburgada, del Perelló, autoritats locals, i Pubilles i Hereu de Cambrils.

El recorregut que ha seguit ha estat: carrer Mn. Planas, plaça del Pòsit, carrer Pescadors, passeig Miramar, i Moll de ponent; mentre que el retorn ha passat pel passeig Miramar, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas, i plaça de l’Església. Es tracta d'una festa molt sentida i emotiva, i és que la devoció que tenen els cambrilencs, arrelats a la mar, ve de molt lluny

Paraules clau:

Notícies relacionades