Back to top

El PROCICAT limita a sis persones les reunions socials

També decideix no tancar els parcs infantils però sí recomanar pautes d’ús d’aquests espais per a famílies i administracions locals. En el cas de Reus s’amplien els aforaments culturals i religiosos, però s’allarguen 7 dies més les restriccions.

El PROCICATha aprovat aquest dimecres la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. La limitació, que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per COVID, que majoritàriament ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper.

En coherència amb aquesta mesura, escau també limitar a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

D’altra banda, aquest òrgan interdepartamental ha decidit per ara no tancar els parcs infantils, però sí considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte, i alhora els elements de control per part de les administracions públiques locals.

Més aforament però pròrroga de restriccions a Reus

D’altra banda, el PROCICAT ha donat llum verda a prorrogar i modificar les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la COVID-19 al municipi de Reus. En aquest sentit, les restriccions vigents s’allarguen set dies més, però es fan dues modificacions: l’aforament permès per als actes religiosos s’eleva ara al 50%, mentre que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals es podran fer amb el 70%.

El PROCICAT considera que atenent a les noves dades s’han pogut revisar algunes mesures relacionades amb l’aforament d’aquests espais i activitats que l’evidència en relació a la caracterització dels brots mostren ser de menys risc. Aquesta flexibilització també atén als principis de necessitat i de proporcionalitat i es recorda que aquestes activitats tenen plans sectorials aprovats i, majoritàriament, comporten nivells de contacte i interacció social de menys risc que d’altres.

Paraules clau:

Notícies relacionades