Back to top

El professorat, a punt per una estrena escolar inusual

L'inici escolar també representa un any nou per al conjunt de docents. A tota la demarcació, són més de 9.000 els professors que avui començaven un nou curs a la demarcació. Entre mascaretes, gels hidroalcohòlics i declaracions de responsabilitat individual, els docents han donat per estrenat aquest curs.

El protocol d'entrada a l'escola Eduard Toda ha estat la primera benvinguda que han rebut els alumnes d'aquest centre escolar reusenc. Els docents han estat els encarregats de fer complir aquesta nova manera d'accedir a les aules, tot mantenint la distància de seguretat, però també han hagut de prendre la temperatura de cada estudiant. En el cas de l'escola Eduard Toda, tot ha anat segons estava previst, tal com explica David Borràs, professor del centre.

En definitiva, representa una nova manera de relacionar-se que afecta al conjunt d'espais d'escoles i instituts, des de l'aula fins al pati, però també a la manera de treballar del conjunt de professorat. Segons Borràs, a aquestes alçades de setembre, els docents estarien focalitzats únicament en les programacions, cosa que a dia d'avui s'hi ha de sumar el conjunt de protocols a l'aula, així com també l'actualització de mesures dins i fora de classe.

Cada dia, alumnes i professors hauran de seguir aquestes mesures, amb la voluntat de fer de les escoles i instituts espais on més enllà d'estar segurs, puguin recuperar el dret universal de l'educació.

Paraules clau:

Notícies relacionades