Back to top

Programa d'actes de la Festa Major de Misericòrdia 2019

Consulta el programa amb tots els actes de la Festa Major de Misericordia 2019 de Reus
misericordia

Dimecres 25

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la  participació dels grups de  grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables, i matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda  de  Cornetes  i  Tambors  Verge  de Misericòrdia.

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat  de  Misericòrdia,  a càrrec  dels  membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

D’11.00 a 15.00 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA 28, baixos 1, vermut solidari en benefici de Down Tarragona (Associació Síndrome de Down).

D’11.00 a 20.30 h (excepte pausa al migdia), al PARC DEL TRENET, circulació de trens  manipulats  amb passatgers. Preu: 1,50 .

11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants,  el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada de cadascun dels elements, balls i danses del Seguici Festiu.

11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents.

Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació,  tots  els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

De 17.30 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.

18.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari, i a continuació, celebració de la missa.

19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus.

A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu

ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc

i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars.

En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria el  Dracseguida  de  la  carretillada  de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.

Tot seguit, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

Dijous 26

17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, cloenda del Joc de Lectura de l’Estiu 2019, amb  el  repartiment  de premis als guanyadors i participants.

Divendres 27

9.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, presentació del procés de creació del llibre Roseta als alumnes de l’Institut Roseta Mauri a càrrec de les seves autores Carme Puyol, Lluïsa Amorós i Teresa Llorach. Activitat del projecte ARTER de la Central de Biblioteques de Tarragona. Inclou la presentació de la Guia de lectura dels fons bibliogràfics de les Biblioteques Municipals de Reus sobre la dansa en commemoració de l’Any Roseta Mauri.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Mens sana in Corpore sano. CULTURA & ESPORT. Tret de sortida del nou curs a càrrec del Centre de Lectura i Reus Deportiu.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, projecció de l’audiovisual Viatjant per la Rússia imperial, de Pere Aleu.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de The Favourite (La favorita), de Yorgos Lanthimos. Regne Unit, 2018. VOS. 119 min. Preu: 5 , socis del Centre de Lectura 2 .

21.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, Like Home, performance de dansa, moviment i música, treball sorgit a partir de la realitat compartida dels seus intèrprets: el fet d’haver emigrat. Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

22.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, Vermusic amb Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach. Entrada: 5 , destinats a la Lliga Contra el Càncer. Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Venda anticipada a www.entradium.com.

Dissabte 28

9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, Homenatge Antic Vespa Club Reus (1955-2019). Concentració i sortida de la trobada de Vespes i Lambrettes fabricades fins al 1959. A la PLAÇA DEL MERCADAL, de 9.30 a

12.30 h, exposició de les motocicletes.

De 10.00 a 22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 2a Fira del Còmic i el Col·leccionista. Parades de compra i venda de còmics i marxandatge i diversos tallers.

De 10.00 a 12.00 i de 17.00 a 20.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, V Trobada del Col·lect-Con. Exposició

«Reus també es col·lecciona» i trobada d’intercanvi d’objectes de col·leccionisme.

12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai raval de Santa Anna), visita guiada a l’exposició «Macià Ferrando Roca. Un reusenc a la guerra del Rif (1923-1924)». Imprescindible reserva prèvia al 977 010 660, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada, vermut i sessió de ball lindy hope. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Més informació al 977 327 362. Amb el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

12.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ i la BOTIGA EL BROT, acte inaugural de Murals que obren portes. Pintada de la persiana del comerç El Brot (que celebra el 40 aniversari) i vermut solidari. D’aquesta manera s’inicien diverses expressions artístiques que se celebraran al barri. Acció realitzada per persones refugiades i joves, amb la col·laboració d’artistes muralistes i del grafiti.

12.00 h, al CENTRE CULTURAL EL CASTELL, «La recerca, l’element clau», xerrades de petit format per divulgar el coneixement i la recerca. Organitza: European Research.

12.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Aixequem el teló - TEBAC 40 anys. Espectacle de petit format i vermut musical amb After Dark, per donar inici als actes de  celebració  del  40è  aniversari  de la companyia  Teatre  Estable del Baix Camp.

12.30 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, Misericòrdia 2019 on fire, últim electrovermut de l’any: música, vermut i molta ballaruca. Patrocina: Vermuts Miró. Organitza: Associació Vermuts i Rialles.

17.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, jornada de portes obertes. Al  primer  pis  de  l’entitat,  Trofeu  de Misericòrdia de Futbol Botons.

17.30 h, al TEATRE FORTUNY, representació d’Annie. El Musical. Preu: 30, 25 i 15 .

18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació del calendari solidari 2020 de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella amb els balls de Pere Joan Barceló, Pastorets, Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, Mossèn Joan de Vic, Gitanes, Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, el Canó de les Festes, el Ball de Marcos Vicente i el Ball parlat de Dames i Vells. Organitza: Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella i Vermuts Miró, amb la col·laboració del fotògraf Ferran Estivill i del publicista Joan Dalmau.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, acte solidari a favor de la Fundació Amics del Joan Petit Nens amb Càncer. Berenar amenitzat per Ariel Santamaria, el gegant Peret Ganxet i l’Agrupació Musical La Verònica, que oferirà, a més, una cercavila pels carrers del centre. Amb la col·laboració de Josep Baiges i el Forn Sistaré. L’aportació popular de 2 serà destinada a la investigació del càncer infantil.

18.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, Tarda d’ales. L’Associació EINAR organitza tota una sèrie d’activitats (pintura, Zumba, jocs...) amb diverses actuacions d’elements festius, entre les quals els gegants de Vilallonga.

18.00 h, a la SALA D’ACTES DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, actuacions dels grups que formen part del Centre d’Amics de Reus.

18.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, XIII Trobada d’Esbarts infantils-juvenils. Actuació de l’Esbart Ramon d’Olzina de Vila-seca, Esbart Dansaire de Sant Martí Sarroca i l’Esbart Santa Llúcia, amb una selecció de danses dels Països Catalans.

19.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, X Tomb de Nit, recorregut a peu per diferents indrets les  afores  de Reus. Recorregut: camins dels Morts, de la Pedra  Estel·la,  de  la Font  de  Carbonell,  de  Rubió i de  Blancafort,  carrer de Lituània, camins del Mas del Tàpies i vell de Riudoms, T-11, rotonda T-11, carrers de Riudoms,  del  Migdia,  de  Bernat Metge i santuari de Misericòrdia. Recorregut de 9 quilòmetres aprox. Més informació: www.aecreus.cat.

A partir de les 20.30 h, al CAMPANAR, visites nocturnes a càrrec dels Campaners de Reus. Els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 2 per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del dia 14 a campanersdereus@gmail.com.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Jekyll & Hide. El Musical. Preu: 45, 35 i 20 .

21.00 h, a l’antiga botiga de la Casa Navàs, sopar-celebració dels 40 anys del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus. Informació i reserves a la botiga El Barato o al 687 725 084.

Diumenge 29

12.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació d’Annie. El Musical. Preu: 30, 25 i 15 .

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert acústic de comiat de Pokers. El grup de pop posa punt final a una trajectòria de més d'11 anys amb una gira de comiat. L'últim concert serà a la ciutat que els va veure néixer. Un concert especial on faran un repàs a les seves cançons més emblemàtiques, amb més d'una sorpresa...

18.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Jekyll & Hide. El Musical. Preu: 45, 35 i 20 .

Dimarts 1 d’octubre

18.30 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura B: Fugir era el més bell que teníem, de Marta Marín-Domine.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, taula rodona «Joan Ferraté, la literatura com a diàleg», a càrrec de Salvador Oliva, professor de la Universitat de Girona, i Jordi Cornudella, editor. Organitza: Associació Gosar Poder i Escola de Lletres del Centre de Lectura.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, La nit en què dèiem Txèkhov, dins el cicle Grans Mestres. Preu: 15 .

Dimecres 2 d’octubre

18.30 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura A: Solenoide, de Mircea Cartarescu.

20.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, projecció de Mon oncle, de Jacques Tatí, dins la programació del cineclub.

Dijous 3 d’octubre

11.00 h, al CASAL DE LES DONES, xerrada «Fer front a la soledat».

19.30 h, a la SALA ROSA MAGRANÉ DEL CENTRE DE LECTURA, projecció de l’audiovisual Illa de la Palma, de Maria Toldrà.

20.00 h, a la CAPELLA DELS DOLORS DE LA PRIORAL DE SANT PERE, xerrada «La fe d’Antoni Gaudí»,  a càrrec  de Mn. Rafel Serra.

 

Divendres 4 d’octubre

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, lliurament del 35è Memorial Josep i Liesel Vidal.

20.00 h, al SALTING (ctra. d’Alcolea, 36), presentació de la programació del Casal de Joves octubre 2019- juny 2020. Cal invitació, que podeu passar a recollir gratuïtament a partir del 23 de setembre al Casal de Joves La Palma.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de The old man & the gun (El vell i el fusell), de David Lowery. EUA, 2018. VOS. 93 min. Preu: 5 , socis del Centre de Lectura 2 .

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de Karol Green, dins el Festival Divines.

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, assaig obert especial a càrrec dels Xiquets de Reus.

Dissabte 5 d’octubre

De 10.00 a 02.00 h, a LA PALMA, 26es Jornades de Rol i Estratègia de Reus. Punt de trobada per als aficionats als jocs de taula en diverses modalitats amb partides de demostració i iniciació, torneigs,concursos i altres activitats lúdiques paral·leles, per a tots els públics i edats.

De 10.00 a 22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 3a Fira del Disc i del Vinil. Parades de  compra i venda  de  discs de vinil, marxandatge, actuacions musicals i diversos DJ ambientaran la jornada.

De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites guiades  gratuïtes d’entre 20 i 30 minuts a diferents espais  patrimonials  de  la  ciutat.  Més  informació  a www.espaisocults.cat.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de MICE (País Basc), dins el Festival Accents.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada del Mercadal, amb la participació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació del musical Mamma Mia (els orígens), dirigit per Noé Forés, Raquel Gomis i Júlia Turu, amb música en directe d’Arrelats. Preu:  general  9 Carnet  Jove  de  l’Ajuntament  de Reus 8 , socis de l’entitat 6 .

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació d’Ovelles, de Carmen Marfà i Yago Alonso. Preu: 15, 12 i 9 .

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, concert MIEDO, un espectacle d’Albert Pla. Preu: 25, 20 i 10 .

23.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, concert de la Diada del Mercadal amb La Fúmiga i DJ.

Diumenge 6 d’octubre

9.30 h, des del PAVELLÓ OLÍMPIC MUNICIPAL, caminada popular en benefici de  la  Fundació  Tosquelles, dins el cicle de les caminades populars. Més informació i inscripcions a www.reusesport.cat

De 10.00 a 22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 3a Fira del Disc i del Vinil. Parades de  compra i venda  de  discs de vinil, marxandatge, actuacions musicals i diversos DJ ambientaran la jornada.

De 10.00 a 20.00 h, a LA PALMA, 26es Jornades de Rol i Estratègia de Reus. Punt de trobada per als aficionats als jocs de taula en diverses modalitats  amb  partides  de  demostració  i  iniciació,  torneigs, concursos i altres activitats lúdiques paral·leles, per a tots els públics i edats.

De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites guiades  gratuïtes d’entre 20 i 30 minuts a diferents espais  patrimonials  de  la  ciutat.  Més  informació  a www.espaisocults.cat.

12.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació d’Adéu Peter Pan, a càrrec de la Cia. Festuc Teatre. Espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 3 anys i accessible per a persones sordes en Llengua de  Signes  Catalana (LSC). Preu: 6 .

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, concert Reviure, a càrrec de Cesca Martínez (veu), Josep Mateu (piano), Joan Pujol (acordió) i Miquel Monteverde (percussió). Preu: 9 , socis 6 , i acompanyant de soci 8 .

19.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, final de festa de Reus Ocult, amb organitzadors, voluntaris i tothom que hi vulgui participar.

Dimarts 8 d’octubre

18.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, conferència «Les comunitats jueves a la Corona d’Aragó des de 1391 a 1492» a càrrec d’Andreu Lascorz.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Carmen, de Victor Ullate Ballet Comunidad de Madrid. Preu: 43, 30 i 20 .

Dimecres 9 d’octubre

17.30 h, a la SALA INFANTIL DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Contes a cau d’orella: contes solidaris amb la participació de la Regidoria de Solidaritat.

Dijous 10 d’octubre

12.00 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, A-Punt Club d’audició i cultura musical.

17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, La cotorra m´ha dit: contes solidaris amb la participació de la Regidoria de Solidaritat.

 

19.30 h, a la  SALA  EMILI  ARGILAGA  DEL  CENTRE  DE  LECTURA,  presentació  del  llibre  Sobre  la  República catalana. Escrits de Dret Constitucional i de Dret Internacional, d’Hèctor López Bofill.

 

Divendres 11 d’octubre

17.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició Street Style, amb scooters, BMX, skate i altres esports urbans.

19.00 h, a la SALA CENTRAL DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, JEP: Jornades Europees de Patrimoni, a càrrec de Marc Ferran.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació de la novel·la Pentimento,  d’Antoni Real.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció d’If Beale Street could talk (El blues de Beale Street), de Barry Jenkins. EUA, 2018. VOS. 107 min. Preu: 5 , socis del Centre de Lectura 2 .

 

Dissabte 12 d’octubre

10.00 h, al TEATRE BARTRINA, Festival de Jota. El Pilar 2019. Preu: 3 . Cal recollir les  entrades  al  Centro Aragonés «El Cachirulo». Organitza: Centro Aragonés «El Cachirulo».

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de Susannes (cantautora rural), dins el Festival Accents.

20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació d’El encanto de la comedia, cinco historias de los hermanos Álvarez Quintero, a càrrec del grup de teatre de l’Associació de Veïns Mare Molas, amb direcció d’Encarna Castaño. Preu: general 9 , Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 , socis de l’entitat 6 .

Diumenge 13 d’octubre

11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família al Gaudí Centre. Visita familiar on podrem descobrir els personatges i trets essencials de la vida de Gaudí  a través d’un joc d’empatia, amb un  taller artístic relacionat amb l’obra del genial artista. Preu: 5 , adults i  nens.  Edat  recomanada:  de 6  a  12 anys. Imprescindible reserva prèvia al 977 010 670. Més informació a infoturisme@reus.cat

Dissabte 19 d’octubre

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, missa cantada i concert a càrrec del Cor The Issel’s Singers, que oferirà un repertori de diversos estils cantats a capella.

18.30 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 8a Trobada de Bandes Històriques, amb la participació de la Banda Flagelación y Gloria d’Elx (Alacant), la Banda y Majorettes de Móstoles  (Madrid),  la Banda  de  Timbals  i Gralles  de  Mas Romeu de Calafell i la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia de Reus. Recorregut: plaça de la Llibertat, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, Mercat Central, carrer de Sant Joan, plaça  de Prim,  carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindrà lloc l’actuació de lluïment de les agrupacions participants.

 

EXPOSICIONS

Del 2 al 30 de setembre Biblioteca Xavier Amorós

«Exposició d’exposicions»

Mostra de les exposicions produïdes per les Biblioteques Municipals de Reus per a préstec. Voleu exposar- ne una al vostre centre? Demaneu-la!

Del 12 al 28 de setembre Centre Cultural El Castell

«Mirada retrospectiva del 40è aniversari del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus»

De dilluns a dissabte, de 18.00 a 20.30 h

Del 13 al 30 de setembre

Sala Fortuny del Centre de Lectura

«XXI Biennal d’Art Contemporani Català 2018»

Del 14 al 24 de setembre Jardí de la Casa Rull

XXIV Exposició de Bonsai Ciutat de Reus

De dilluns a diumenge, de 9.00 a 13.00 i de 17.30 a 21.00 h

Del 20 al 28 de setembre Centre d’Amics de Reus

Exposició de pintures dels alumnes de Lídia Pàmies

Fins al 28 de setembre

Museu de Reus, espai raval de Santa Anna

«Macià Ferrando Roca. Un reusenc a la guerra del Rif (1923-1924)»

De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Tancat l’11 i el 25 de setembre

 

Fins al 28 de setembre

Museu de Reus, espai raval de Santa Anna

«Compartint una passió, cent anys del CN Reus Ploms»

De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Tancat l’11 i el 25 de setembre

 

Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat

«Reus i els seus artistes (1850-1939)»

De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Tancat l’11 i el 25 de setembre

 

De l’1 al 20 d’octubre Biblioteca Xavier Amorós

«Dol d’Estels»

 

Fins al desembre

Capella dels Dolors de la prioral de Sant Pere

Exposició de relleus d’Antonio Oteiza i Neus Segrià

 

Fins al desembre

Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat

“Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat”,

De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Tancat l’11 i el 25 de setembre

 

ALTRES ACTIVITATS

Jornades de portes obertes del Nou Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i Unitat de la Memòria

26, 27 i 28 de setembre

Situat a l’avinguda d’Antoni Planàs i Marca, 13; el nou centre es podrà visitar els dies 26, 27 i 28 de setembre en diferents horaris: matí, a les 10.00 i a les 12.00 h, i tarda, a les 17.00 i 19.00 h. Entre tots els visitants, sorteig de 4 places per a la realització del «Taller de memòria per a tothom». Podeu arribar-hi amb transport públic adaptat, línia 20 del bus urbà, parada Fundació Rosa M. Vivar.

 

Planet Week

Del 4 al 12 d’octubre

Setmana de  presentació del  programa d’oci  i  lleure  per a joves Planet Reus.  Mostra d’activitats gratuïtes per  a joves en diferents espais de la ciutat. Consulteu el calendari d’activitats a joventut.reus.cat.

 

Vermut cultural / visita teatralitzada, concert i vermut a l’Institut Pere Mata

21 i 28 de setembre, a les 12.00 h

Una visita a una època i a un espai emblemàtic del modernisme, l’Institut Pere Mata, de Domènech i Montaner. Un lloc que explica com cap altre l’esperit emprenedor de Reus, segona ciutat de Catalunya i bressol del vermut. Més informació i reserves a www.codoleducacio.com.

 

Visites al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata

Fins al 30 de setembre

Descobreix una de les obres més importants del modernisme europeu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Més informació a www.reuspromocio.cat. De dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 i de 16.30 a

18.30 h. Diumenges i festius d’11.00 a 14.00 h. Entrada: 6 , entrada reduïda 4 (sèniors i nenes i nens de  9 a 15 anys). Nenes i nens de 0 a 8 anys, visita gratuïta. Amb servei d’audioguia. Visita disponible amb la polsera Vis!t Reus!

 

Visites al Campanar de la prioral de Sant Pere

Fins al 30 de setembre

Una experiència única, que et permetrà gaudir des del punt més alt de la ciutat d'unes magnífiques vistes  de la població i dels seus voltants, des de la costa fins a les muntanyes. Les visites al Campanar es podran veure afectades pels diferents Tocs de Campanes amb motiu de les Festes de Misericòrdia. De dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius de 12.00 a 14.00 h. Entrada general 2 , entrada reduïda 1 (sèniors i nens i  nenes de 9 a 15 anys). Nens i  nenes de 0 a 8 anys, visita gratuïta.  Visita disponible amb la polsera Vis!t Reus!

Visites al Gaudí Centre

Fins al 30 de setembre

Visita el centre d'interpretació dedicat a l'arquitecte Gaudí i descobreix la nova exposició dedicada al Modernisme de Reus i a l'obra de l'arquitecte Domènech i Montaner. Més  informació  a  www.reuspromocio.cat. De dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 h, i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. Entrada: 9 , entrada reduïda 5 (sèniors i nenes i nens de 9 a 15 anys). Nenes i nens de 0 a 8 anys, visita gratuïta. Amb servei d’audioguia. Visita disponible amb la polsera Vis!t Reus!

 

Ruta del Modernisme Reus 1900

Cada dissabte a les 11.30 h, sortida des de l’Estació Enològica. Una visita guiada per sentir el batec de la ciutat de Gaudí, descobrir les magnífiques obres de Lluís Domènech i Montaner i sorprendre’s amb les construccions de Pere Caselles. Entrada general 8 , entrada reduïda 7 (sèniors i nenes i nens de 9 a 15 anys). Nenes i nens de 0 a 8 anys, visita gratuïta.

 

Visita a la Casa del Vermut i del Vi de l’Estació Enològica

Un nou espai d’inspiració enoturística dedicat al Vermut de Reus, on podreu conèixer els orígens de l’Estació Enològica i la seva importància, i descobrir per què Reus és la capital del vermut. Divendres i dissabtes, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius d’11.00 a 14.00 h.

 

Visites a la Casa Navàs

Projectada per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner per als comerciants tèxtils Joaquim Navàs i Josepa Blasco, la Casa Navàs és un dels millors exemples mundials de Modernisme, ja que el seu interior és el millor conservat d'Europa. L'any 1991, l'edifici va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

 

De dilluns a divendres: a les 11.00, 12.00, 13.00, 16.00, 17.00 i 18.00 h. Dissabtes a les 10.00, 11.00,

12.00, 13.00, 14.00, 16.00, 17.00, 18.00 i 19.00 h. Diumenges i festius: a les 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 i

14.00 h. Entrada general 10 , entrada reduïda 8 . Menors de  8 anys, entrada gratuïta. Places limitades. Cal    fer reserva prèvia a www.casanavas.cat, a la Casa Navàs o a l’Oficina de Turisme de Reus.

 

Visites Premium a la Casa Navàs

Del 17 al 27 de setembre; dimarts, dijous i divendres a les 19.00 h

Gaudeix, durant la visita guiada, d’un tast exclusiu de vins i vermut a la terrassa de la Casa Navàs! Preu: 17

. Podeu aconseguir les entrades a la Casa Navàs, a l’Oficina de Turisme o a través de www.casanavas.cat. Col·labora: Vermuts Miró i Clos Galena.

 

VIS!T REUS

Fins al 30 de setembre

Posa’t la polsera i descobreix cinc indrets emblemàtics de Reus! Vis!t Reus és una oportunitat única per descobrir, explorar i conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni de ciutat. La polsera permet accedir lliurement i en l’ordre que tu vulguis a cinc dels espais més importants i simbòlics de Reus de la

 

forma més fàcil i còmoda. Preu: 12 adults, 8 sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a nens de 0 a 8 anys. Podeu adquirir la polsera al Gaudí Centre.

Paraules clau: