Back to top

Programa d'actes de la Setmana Santa de Reus 2024

Consulta tots els actes previstos per aquesta Setmana Santa a la ciutat

TOTS ELS DIVENDRES DE QUARESMA

 • 19:30 h. Viacrucis per l’interior de la parròquia de Sant Bernat Calvó, organitzat per la Confraria de Sant Bernat Calvó.

TOTS ELS DIUMENGES DE QUARESMA

 • 18:00 h. Viacrucis per l’interior de la parròquia de Sant Joan amb la venerada imatge del Sant Crist, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu de la parròquia de Sant Joan. Excepte Diumenge 3 de març i Diumenge de Rams.
 • 18:45 h. Viacrucis amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, organitzat per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist a l’interior del seu temple.

Diumenge de Rams 24 de març

Diumenge de Rams 2023
 • Durant tot el dia i fins Divendres Sant al vespre. A l’interior de la Prioral exposició del Misteri de l’Ecce Homo de la Confraria dels Sants Just i Pastor i del pas processional Pere Nega Jesús de la Confraria de Sant Pere Apòstol, per a la seva veneració i ofrenes florals.
 • 10:45 h. Benedicció de Rams, a la plaça de la Puríssima Sang i posterior Santa Missa de Rams, al Temple de la Reial Congregació.
 • 11 h. A la Parròquia de Sant Josep Obrer, benedicció dels rams, celebració de l’eucaristia i ofrena del clavell a l’imatge del Crist de la segona caiguda. Organitzat per la Germandat de Sant Josep Obrer.
 • 12 h. A la Parròquia de Crist Rei de Reus, missa i ofrena del Ciri Pasqual per part de la Confraria de Jesús de l’Amargura.
 • 17:30 h. Trasllat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, de la venerada imatge del Sant Crist de la Creu al jardí de les Germanetes dels Pobres. Acompanyada per la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume “Sant Sopar” amb la Creu dels Improperis, els Armats de la R.C.P.S. de N.S.J. i la banda de cornetes i tambors Rosa de Reus, per tal de dur a terme un Viacrucis. En acabar l’acte, retorn de la imatge del Sant Crist a la parròquia de Sant Joan Baptista.
 • 19 h. A la parròquia de Sant Francesc d’Assís, solemne missa de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb l’ofrena del Ciri Pasqual. Posteriorment presentació del cartell de la Processó del Silenci.

Dilluns Sant 25 de març

 • De Dilluns Sant i fins Divendres Sant restarà exposat el Misteri del Davallament de la Creu a la seva seu social, Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia. Organitzat per la Pia Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.
 • De 10 h. a 13 h. i de 16 h. a 20 h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.
 • 19:30 h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, Santa Missa de Dilluns Sant; a continuació, conferència.

Dimarts Sant 26 de març

 • De les 9 h. a les 13 h. i de les 16 h a les 20 h. A la parròquia de Sant Bernat Calvó visita i ofrena floral. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.
 • De 10 h. a 13 h. i de 16 h. a 20 h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.

SOLEMNE PROCESSÓ DE L’AMARGURA

professó de l'armargura
 • 20:15 h. Coorganitzada per la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, els Estudiants, i la Confraria de la Verge de l’Amargura, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. Hi assistiran com a convidats els Timbalers de Calanda, amb una representació de la Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno de la ciutat de Calanda. La Confraria de Sant Tomàs d’Aquino sortirà del temple de la Puríssima Sang, continuant pel raval de Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna i plaça de Prim. La Confraria de la Verge de l’Amargura sortirà de l’església de Sant Joan i continuarà pels carrers Prat de la Riba, Llovera i plaça de Prim, on es trobarà amb la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino. Continuaran el recorregut conjunt pel raval de Jesús, raval de Martí Folguera i carrer Misericòrdia. En acabar la processó el pas El Petó de Judes entrarà solemnement a la parròquia de Sant Francesc.

Dimecres Sant 27 de març

 • De les 9 h. a les 13 h. i de les 16 h a les 20 h. A la parròquia de Sant Bernat Calvó visita i ofrena floral. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.
 • De 10 h. a 13 h. i de 16 h. a 20 h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.
 • De les 17 h. a les 21 h. Al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.
 • De 18 h. a 20 h. a la Parròquia de Sant Francesc, ofrena del clavell i el cirial. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portaran els passos de Nostre Pare Jesús del Calvari i la Verge del Calvari a les processons de Dijous i Divendres Sant. Així mateix, es podrà col·laborar a sufragar els ciris del Pas de la Verge.
 • De 19 h a 20:30 h. A la plaça de Sant Pere, exposició dels passos processionals de La Negació de Pere de la Confraria de Sant Pere Apòstol, Jesús troba la seva Mare de la Confraria Jesús de l’Amargura, Ecce Homo de la Confraria dels Sants Just i Pastor.
 • 20:20 h Acte de recuperació de la Lectura de la Sentència de Pilat a la porta Principal de la Prioral de Sant Pere. Organitzat per la Confraria dels Sants Just i Pastor.

SOLEMNE PROCESSÓ DEL PRENDIMENT

Solemne Processó del Prendiment
 • 20:30 h. Solemne Processó del Prendiment. Organitzada per les Confraries de Sant Pere Apòstol, Jesús de l’Amargura i dels Sants Just i Pastor i amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. En arribar a la Plaça del Mercadal tindrà lloc, des del balcó de la modernista Casa Navàs, el tradicional cant de “saetes”. Recorregut: Plaça de Sant Pere, Fossar Vell, Raval de Robuster, Raval de Sant Pere, Plaça de la Sang, Raval del Pallol, Plaça Catalunya, Raval de Santa Anna, Carrer Monterols, Plaça del Mercadal, Carrer Major i Plaça de Sant Pere. En acabar, pregària a l’interior de la Prioral de Sant Pere.

SOLEMNE PROCESSÓ PENITENCIAL

 • 20:30 h. Solemne Processó Penitencial. Organitzada per la Germandat de Sant Josep Obrer amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., dels portants del Sant Crist de l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, de la Confraria de La Verònica amb la Creu dels Teixidors i la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari. Tindrà el següent recorregut: sortirà de la parròquia de Sant Josep Obrer, Avda. Mas Pellicer (fins a la rotonda de l’hospital) Mas Abelló, Carrer Mare de Déu de la Paloma per acabar al carrer Mare de Déu de Puigcerver per finalitzar a l’interior del temple. Al passar per la capella de la Verge del Calvari es farà una pregària.

Dijous Sant 28 de març

 • De les 9 h. a les 13 h. A la parròquia de Sant Bernat Calvó visita i ofrena floral. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.
 • De 10 h. a 19 h. Visita i ofrenes florals a la venerada imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.
 • A partir de les 10 h. fins a les 22:45 h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.
 • A partir de les 15 h. Trasllat i Exposició del pas de la Confraria de la Verònica de Reus al pati d’entrada de la Casa March, al carrer St. Joan 15. Es podrà contemplar el pas fins el Divendres Sant dia 29 de març a les 18:00 h.
 • 20 h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., Solemne Missa de la Cena del Senyor. A continuació, processó per l’interior del Temple i reserva. Els cants seran sostinguts pel Cor Jove i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang.

SOLEMNE PROCESSÓ DEL SILENCI

processo silenci setmana santa sant francesc pas religió
 • 22 h. Concentració i recollida d’atxes a la parròquia de St. Francesc d’Assís.
 • 23 h.Sortida de la Solemne Processó del Silenci, que seguirà el següent itinerari: carrer Misericòrdia, raval de Robuster, carrer del Fossar Vell, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer Monterols, plaça de Prim, carrer Llovera, carrer de Prat de la Riba, per acabar amb una pregària a l’interior de la parròquia de Sant Joan Baptista. Organitzat per la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari.

Divendres Sant 29 de març

 • 7 h. Solemne i tradicional Viacrucis, centenari a la ciutat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume “Sant Sopar”, el misteris de l’Oració a l’Hort de la Confraria La Salle, la Verònica de la Confraria de la Verònica, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de N.P. del Calvari, i les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat, i la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. El recorregut del Viacrucis s’iniciarà i finalitzarà a la parròquia de Sant Joan Baptista amb el mateix recorregut que ja és tradicional de cada any.
 • 8:30 h. Solemne Viacrucis, pels carrers dels barris Fortuny i Juroca, organitzat per la Confraria de Sant Bernat Calvó. En acabar el Viacrucis a l’interior del temple parroquial de Sant Bernat Calvó, canvi del guió infantil.
 • 8:30h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, Solemne Viacrucis, amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.
 • 9 h. A l’interior de la Parròquia de Sant Josep Obrer, Solemne Viacrucis, organitzat per la Germandat de Sant Josep Obrer.
 • 10:45 h. A la plaça de la Puríssima Sang, exhibició de la cohort romana dels Armats de la Reial Congregació de les diferents maniobres, cadenes i del Pas d’Armat típic, que s’executaran durant la Solemne Processó del Sant Enterrament.
 • 11:30 h.Solemne Processó de l’Agonia amb el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, des del seu temple titular fins a l’església Prioral de Sant Pere Apòstol, pel recorregut tradicional. L’Escolania, Cor Jove i la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang interpretaran el tradicional Vexilla Regis.
 • 12 h. A la Prioral de Sant Pere Apòstol, presidida per la Venerable Imatge del Sant Crist de la Sang, Solemne Funció de l’Agonia, cadascuna de les Set Paraules de Jesús a la Creu serà predicada per preveres de les parròquies de la ciutat de Reus. La part musical i les peces de les Set Paraules aniran a càrrec de l’Escolania, Cor Jove i de la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang. En acabar, interpretaran el Credo i el Miserere. L’acte serà retransmès en directe per la LA NOVA RÀDIO DE REUS.
Tres Gràcies
 • 14:30 h. Des de la Prioral de Sant Pere Apòstol, Solemne Processó de Tres Gràcies, amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, al seu temple titular, pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, es procedirà a l’emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat. Tot seguit, adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. L’acte serà retransmès en directe per Canal Reus.
 • 18:30 h. A la Prioral de Sant Pere Apòstol, Celebració Litúrgica de la Passió i Mort del Senyor, amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

SOLEMNE PROCESSÓ DE SANT ENTERRAMENT, CELEBRADA A REUS DES DE TEMPS IMMEMORIALS

 • 20 h. Organitzada des de 1557 per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, amb la participació de totes les congregacions, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus. La processó surt de la Prioral de Sant Pere Apòstol a les 8 del vespre en punt, i segueix per la plaça de Sant Pere, Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol, plaça de la Puríssima Sang, per acabar finalment al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang. Després de l’arribada del Misteri del Crist Jacent del Sant Sepulcre al seu temple titular, com a cloenda de la Solemne Processó del Sant Enterrament, que es celebra a Reus des del segle XVI, pregària i adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang.

Dissabte Sant 30 de març

 • 18:30 h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat.
 • 19:30 h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, acte de Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat. Cant de la Salve, de l’Stabat Mater i dels Goigs de la Mare de Déu de la Soledat. La part musical serà interpretada per el Cor Jove i la Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., de Reus.

Diumenge de Ressurecció 31 de març

 • 11:30 h. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, Santa Missa de Pasqua i antiquíssim i tradicional acte sacramental de la Funció de la Coronació del Senyor, que se celebra a la Reial Congregació des de l’any 1565.

Paraules clau:

Notícies relacionades