Back to top

Prohibit jugar a pilota al centre de Reus

MARIA LUCEA

Arran de la nova ordenança de civisme de l’Ajuntament de Reus, en parcs com el la plaça de la Cultura de la Pau està prohibit jugar a pilota i anar amb bicicleta. La multa pot ascendir als 1.500 euros i alguns pares es mostren descontents perquè s’ha privat als infants d’espais on poder jugar al centre de la ciutat.

Aquesta senyal fa setmanes que està en diversos parcs de la ciutat de Reus. La nova ordenança de civisme impedeix als infants jugar a pilota i anar amb bicicleta o patinet en parcs com el de la plaça de la Cultura de la Pau. Aquest espai està situat al centre de la ciutat i molts pares veuen com els seus fills han de deixar de jugar a la pilota i altres activitats si volen seguir duent-los al parc. La mesura ha creat malestar entre alguns pares i mares, que no entenen perquè cal privar als infants de gaudir d’una estona de diversió.

Els infants també són conscients del què significa aquesta senyal. Aquest és el cas de l’Aleix i els seus amics que, tot i que segueixen jugant, no es volen arriscar a que multin als seus pares.

Cada cop hi ha menys espais al centre de la ciutat on els nens puguin anar a jugar i les alternatives passen per desplaçar-se a les afores, fet que no és gaire còmode per a les famílies.