Back to top

El projecte 'Catalunya Sud, Regió del Coneixement' arriba a Reus

El president de la Diputació i el director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV han presentat a Reus els avenços del projecte 'Catalunya Sud, Regió del Coneixement'. Una iniciativa que pretén que tota la demarcació de Tarragona treballi amb una estratègia compartida, apostant, principalment, pel coneixement.
El projecte 'Catalunya Sud, Regió del Coneixement' arriba a Reus

La Nau Rofes de Reus ha estat l'escenari escollit per realitzar la jornada 'Catalunya Sud - Escenaris 2040'. Una sessió en què s'han presentat les conclusions dels exercicis de prospectiva del projecte 'Catalunya Sud, Regió del Coneixement'. Una iniciativa impulsada per la Diputació de Tarragona i la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili que té com a objectiu principal que tot el territori del sud de Catalunya treballi amb una estratègia comuna. Una estratègia que implica apostar pel coneixement.

"El futur et passa o el crees. Aquesta és una regió creativa i quan la volem explicar al món i parlem de Picasso, Gaudí, Miró o Pau Casals queda clar que som una regió creativa, on aquests genis han arrelat, han nascut o han deixat la seva petjada", explica Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, el qual es pregunta si "serem capaços, les altres generacions de ser creatius en conjunt, posant-nos d'acord".

Una estratègia que implica tenir lideratges compartits. I és que si totes les administracions compten amb un major coneixent, tindran més capacitats a l'hora de prendre decisions que puguin beneficiar el territori. "El que és necessari és que les regions es responsabilitzin del seu futur, que defineixin les seves estratègies", assegura Xavier Grau, director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV.

Una jornada que ha comptat amb la participació d'alcaldes, diputats, empresaris i diversos representants d'entitats de la zona, per tal d'aportar les seves visions i fer del projecte 'Catalunya Sud, Regió del Coneixement' una realitat.

Paraules clau: