Back to top

El projecte del Tren-Tram podria complementar-se amb autobusos

L'alcalde de Salou, Pere Granados, explica que un bus-tram que funcioni amb hidrògen verd podria ser una alternativa més barata a la via del tren per connectar les principals ciutats del Camp de Tarragona.

Aquest mes de febrer, la Generalitat ha posat en exposició pública el projecte del Tren-Tram, una infraestructura històrica que sempre s'ha acabat convertint en un anhel ciutadà més que no pas en una realitat factible. Doncs bé, el nou executiu català es trobarà damunt de la taula un calendari d'implantació d'aquest sistema de comunicació de transport públic per via fèrria que s'allarga fins al 2024. 

Ara bé, la inversió econòmica sempre ha sigut el gran escull d'aquesta proposta que serviria per crear un sistema de rodalies lleuger entre les principals ciutats del territori i que hauria de ser la gran solució a la manca qualitativa de transport públic de la zona. D'aquí que, abans de renunciar a les opcions que hi ha sobre la taula, l'alcalde de Salou, Pere Granados, apunta al fet que una solució podria ser el bus-tram. 

tren tramvia

Es tracta d'una proposta que ja funciona en grans ciutats europees i que simplement consisteix a posar en circulació autobusos que funcionin amb hidrogen verd (un vector energètic que permet aconseguir aquest combustible sense contaminar). Això permetria mantenir les connexions netes per tot el territori i, sobretot, abaratir el cost de la irrupció del nou sistema de transport públic a les grans ciutats, com Reus, on es contempla, a dia d'avui, que el Tren-Tram arribi al centre del nucli urbà com si d'un metro en superfície es tractés. 

Infraestructures tampoc tanca la porta a l'hidrogen verd

El secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín, assegura que no es tanca la porta a l'hidrogen verd, però sempre que es treballi amb el tren de base. Aquest divendres el programa Qüestió de Fons de Canal Reus analitzarà en profunditat l'actual plantejament del Tren-Tram. 


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades