Back to top

El projecte de la gossera comarcal no avança

Aquesta alternativa a l'actual servei privat de recollida d'animals tindria un l'alt cost de construcció i de manteniment de les instal•lacions i tot plegat fa que Reus i Cambrils, dos dels municipis més grans del Baix Camp, no prenguin una desició clara al respecte.
El projecte de la gossera comarcal no avança. Imatge d'un gos en una gossera

Després de conèixer la nova licitació del servei de recollida d'animals a la ciutat de Reus, s'ha tornat a posar sobre la taula el projecte d'una gossera pública d'àmbit comarcal. El projecte ja es va proposar fa prop de quatre anys però es va tirar enrere.

Amb el canvi de Govern del Consell Comarcal del Baix Camp, es va reactivar però ara com ara, aquesta iniciativa no avança. Des de l'ens supramunicipal apunten a una manca de decisió per part de Reus i Cambrils, dos municipis d'aquest territori amb més demanda d'aquest servei.

La proposta implicaria la compra d'un terreny i una inversió inicial de prop 1 milió d'euros més el manteniment anual d'aquestes instal·lacions. Una despesa que des del consell entenen que és substanciosa però a la vegada ho veuen una aposta interessant a l'opció privada actual.

De fet, aquesta proposta ja la va presentar el grup municipal de la CUP de Reus al consistori per tal d'impulsar una gossera municipal però el Govern reusenc la va tombar. Els cupaires esperaven que tot plegat anés més rodat quan la van presentar al Consell Comarcal donada la seva implicació en període electoral. Per altra banda, El Pla d'Acció Municipal de la capital del Baix Camp contempla aquest projecte

L'any 2016 aquest projecte ja es va tirar enrere davant la negativa de Reus i Cambrils. Els dos municipis apel·laven a un elevat cost de construcció i manteniment.

Paraules clau:

Notícies relacionades