Back to top

El projecte original de l'Institut Pere Mata en 3D

La maqueta, que s'emmarca en l'Any Domènech i Montaner, mostra com l'arquitecte modernista va projectar l'Institut Pere Mata. Es podrà veure durant la visita turística del Pavelló dels Distingits.

La maqueta, que s'ha presentat avui, mostra com l'arquitecte Domènech i Montaner va imaginar l'hospital psiquiàtric Pere Mata, és a dir, com una petita ciutat en harmonia amb l'entorn natural. La realitat actual, però, és ben diferent. Dels 11 pavellons projectats només se n'han construït 4, i de la resta d'edificis de servei, se n'han alçat dos dels 6 que hi havia previstos originalment. A partir d'ara la maqueta es podrà admirar durant la visita turística de l'Institut Pere Mata, millorant l'experiència del Pavelló dels Distingits. Enguany el complex hospitalari ha batut rècord de visitants, amb més de 8.700 persones fins al mes d'octubre, xifra que s'espera que augmenti en les properes dates festives del pont de la Puríssima i Nadal. 

Un treball de l'Escola Superior d'Arquitectura

Alumnes de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili han estat els encarregats de donar forma a l'encàrrec fet des de l'Agència de Promoció de Ciutat i en col·laboració amb l'Institut Pere Mata. L'han elaborat a partir de la impressora 3D i amb resina, que posteriorment han pintat. Des de la idea fins a convertir-se en realitat han passat sis mesos.

Paraules clau:

Notícies relacionades