Back to top

Projecte de restauració i millora del Castell-Monestir d'Escornalbou

El Castell-Monestir d'Escornalbou inicia un projecte de restauració i millora. El pla consta de tres fases i preveu una inversió superior als 4 milions d'euros. El finançament es cobrirà pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i la Diputació de Tarragona. L'objectiu principal del projecte és impulsar el turisme.
Castell-Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou

Restaurar el monument i millorar el seu entorn. Aquests són els principals focus d'atenció per aconseguir que el Castell-Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou esdevingui un atractiu espai cultural turístic del Camp de Tarragona i de Catalunya. El projecte consta de tres fases. La primera compta amb una inversió de més d'1.700.000 euros i consisteix en la millora de l'entorn del Castell-Monestir. La segona fase fa referència a  les obres de conservació dels immobles del Castell-Monestir. La darrera fase consisteix en la promoció turística, cultural i d'oci. Actualment aquest espai  rep anualment 17.000 persones, amb la tercera fase s'espera augmentar la xifra fins a assolir els 100.000 visitants.

D'altra banda, la Diputació de Tarragona impulsarà la instal·lació de calderes i xarxes de calor a 9 municipis de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. Una aposta que pretén aprofitar la biomassa forestal i convertir-la en energia tèrmica. Una iniciativa que previndrà els incendis gràcies a la corresponent neteja dels boscos.

Paraules clau:

Notícies relacionades