Back to top

El projecte reusenc Llars familiars aspira a un premi d'energia sostenible

La cooperativa d'iniciativa social Llars Familiars, centrada en contribuir a fer efectiu el dret a l'habitatge, ha quedat finalista al Concurs Germinador Social d'entre més de 20 projectes candidats. Aquesta iniciativa premia la creació de models socials innovadors que siguin energèticament sostenibles.
Llars Familiars

La Cooperativa Llars Familiars està de celebració. La iniciativa impulsada l'any 2015 pel Mossèn Moreno al Barri Sant Josep Obrer és una de les cinc finalistes al premi Germinador Social, un concurs d'innovació per a la transició energètica on han participat més de 20 projectes candidats d'arreu de l'estat. "Ens hem trobat amb totes les votacions i molta gent que presenta projectes molt interessants, i és agradable estar en aquesta barca, avançant per una societat millor", diu l'impulsor de Llars Familiars, Josep Moreno.

La cooperativa reusenca té com a objectiu facilitar l'accés de les persones a un habitatge digne, un dret que s'ha vist vulnerat darrerament per la manca d'habitatge social i un mercat de lloguer especulatiu. Davant d’aquesta situació, la cooperativa obté habitatges i els ofereix als seus socis en règim de cessió d’ús. Actualment, l'associació gestiona 11 habitatges que acullen un total de 34 persones.

Guanyar el premi Germinador Social suposaria rebre un crèdit econòmic que permetria rehabilitar un dels pisos, al carrer Virgen de la Paloma. "Tenim una vivenda molt antiga que necessita una rehabilitació pràcticament integral, posant en marxa una sèrie de millores que permetin tenir una vida digna", reconeix l'auxiliar administrativa de Llars Familiars, Magdalena Torres. "Al mateix temps, volem que la casa sigui sostenible econòmicament i ecològicament", afegeix.

Als cinc finalistes per votació popular se'ls sumaran quatre projectes més, escollits pel jurat. Durant el mes de setembre se sabrà quins d'aquests candidats reben el premi, valorat en un import total de 25.000 euros a repartir entre els guanyadors.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau: