Back to top

Projectes d’èxit per ajudar a la planificació del Reus de 2032

FiraReus ha acollit aquest divendres la jornada “Municipis per viure: estratègies per encarar el futur”, una jornada que ha de servir per reivindicar la importància de la planificació en la gestió pública.

FiraReus ha acollit aquest divendres la jornada "Municipis per viure: estratègies per encarar el futur", una jornada que ha de servir per reivindicar la importància de la planificació en la gestió pública. De fet, serveix per tancar la primera fase, la de diagnosi, del pla estratègic Reus Horitzó 32, que ha de servir per fixar el model de la ciutat i les línies d'actuació durant la pròxima dècada.

La jornada d'avui ha volgut reflexionar entorn de la importància de la planificació i el treball estratègic en les polítiques públiques, tant en l'àmbit de la mobilitat i les infraestructures però també àmbits clau com la salut o l'educació. Durant el matí s'han exposat diverses iniciatives d'arreu del territori estatal que han permès consolidar transformacions urbanístiques, socials i econòmiques.

ponencia horitzo 32


És el cas del municipi de Rocafort de Queralt, que ha apostat per un model de municipi autosuficient energèticament parlant, de la mà de nous models d'habitatge i una ferma aposta educativa amb una escola pròpia per evitar la marxa de població jove.

Renda bàsica universal

Durant la jornada, en què s'han recollit les preguntes del públic a través d'una aplicació mòbil, també s'ha reafirmat l'aposta de futur per part del govern de la Generalitat per la implementació de la Renda Bàsica Universal. Un projecte, que segons asseguren els seus responsables, han de permetre canviar el model social a Catalunya.

A l'esdeveniment han participat un total de 13 conferenciants i prop de 200 assistents de públic. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha estat l'encarregat de tancar aquesta jornada que s'emmarca en l'impuls del pla estratègic 'Reus Horitzó 2032', que fixarà les línies estratègiques de la ciutat a una dècada vista.

horitzo 32

Paraules clau:

Notícies relacionades