Back to top

Projectes d'innovació per millorar el procés d'extracció de l'oli d'oliva

Es tracta de tres tecnologies diferents, quatre equips i es durà a terme als molins de Mont-roig del Camp i Flix

Aplicar noves tecnologies en el procés tradicional d'extracció d'oli d'oliva amb la voluntat d'obtenir rendiments més elevats d'un producte de millor qualitat i reduint els costos del procés. D'això és precisament del que tracten els nous projectes d'innovació per a millorar la sostenibilitat i l'economia circular del procés d'extracció d'oli del Grup Unió. Uns processos que estan implantant al molí de Mont-roig del Camp i que pròximament també ho faran al de Flix.

En l'àmbit de la sostenibilitat estan participant en l'operatiu +Extrol, subvencionat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, amb el que es pretén aplicar noves tecnologies al procés tradicional de l'oli d'oliva verge extra amb 4 objectius principals: millorar el rendiment en l'extracció, millorar la qualitat organolèptica gràcies a l'augment de polifenols en l'oli, millorar l'eficiència energètica i reduir l'impacte ambiental de les aigües residuals obtingudes.

A més, també estan participant en un projecte de l'Agència de Residus de Catalunya per extreure els polifenols de l'oli de sansa d'oliva amb un pilot en una planta petita. De fet, aquestes proves es reproduiran en un projecte europeu anomenat Life Cyclops on el que es farà és reproduir aquests primers resultats en una planta molt més gran i s'estudiaran quines aplicacions se li poden donar a aquests polifenols aconseguits.


Temps d'oli 2022

patrocini temps d'oli bo

Paraules clau:

Notícies relacionades