Back to top

Projectes pendents, infraestructures en marxa

El projecte del TrenTram és un d'aquells temes que fa anys que s'arrossega. De fet, des de principis de segle que és sobre la taula de l'agenda política i els diferents agents econòmics del territori l'han reclamat

El Camp de Tarragona sempre ha estat a la cua dels pressupostos pel que fa a les inversions en grans infraestructures. Projectes com l'A27 s'han arrossegat durant anys, i ara només són realitat en una part. Equipaments com l'estació del Camp, que en un principi ni tan sols havia de ser una realitat, no han resolt les necessitats de mobilitat del territori amb Barcelona. I altres grans infraestructures, com les connexions amb l'alta velocitat amb la capital des de Reus o Tarragona continuen encara sobre el paper. Sí que és cert que aquests darrers mesos han començat a canviar les coses. 
 
D'entrada, el projecte de l'estació Intermodal al sud de l'Aeroport és ara mateix una possibilitat, no ja un somni com fa només uns anys. El govern espanyol estudia ara en quin lloc s'ha d'ubicar i es proposa, de fet, que sigui en terme  municipal de Vila-seca. Els agents del territori han valorat molt positivament aquesta estació, tenint en compte que el govern espanyol en temps del PP la va tancar en un calaix quan ja estava licitada. Les guerres de campanar només van agreujar aquesta situació. 

L'estació de Bellissens 

L'altra gran equipament pendent a casa nostra des de fa anys és l'estació de Bellissens, que tot just aquest mes ha iniciat els tràmits. S'espera que en pocs anys sigui una realitat i donarà servei al sud de la ciutat de Reus, així com també a l'Hospital Sant Joan i al Campus Bellissens. 
 
El trentram, el tramvia del camp de Tarragona, és el darrer escull superat. En aquest cas, un projecte que ha passat per diversos plantejaments i que ara, sembla que per fi, veurà la llum. Les fonts consultades per Canal Reus, més enllà d'aplaudir la presentació del projecte d'aquest dilluns al matí, també asseguren que va de veres. La unitat territorial és una altra de les garanties que permet que projectes com la intermodal, Bellissens, i el tramvia, puguin tirar endavant. 

Paraules clau:

Notícies relacionades