Back to top

El Pròlek presenta en cercavila la Gorgona del Masclet

S'apropa Sant Pere, i per segon any consecutiu, Reus ha celebrat el Pròlek, una jornada festiva i cultural. Concerts, concursos, cercaviles i un dinar popular, són alguns dels actes programats dins aquest espai que busca dinamitzar els dies previs a la Festa Major.
ballsamba

Ha arribat el dia, la Gorgona del Masclet surt al carrer en cercavila acompanyada de la batucada del Reusamba. La plaça de la Farinera bull de gent que s'afegeix a la festa. Totes les mirades se centren en la bèstia mitològica, la nova creació de la imatgeria festiva que treu masclet pels pits. La seva creadora, Marta López, explica que "es va crear per poder fer una mica de festa i per... bé, és la bèstia que amamanta el poble. La bèstia té un sistema a dintre, que es manxa i llavors, manxant, surt el masclet, i llavors, ara cantarem una cançó, estan repartint els gots, i rajarà masclet pels pits".

Aquest és un dels actes destacats del Pròlek, però també s'han fet tallers, un torneig de futbol, un Concurs de la Festa Major, i un vermut i dinar populars. El Pròlek ha finalitzat a la nit amb un concert en què hi han actuat La Tortuga que nunca tuve, els Vivèrrids i el DJ Sweet William, música 100% de la comarca.

Paraules clau:

Notícies relacionades