Back to top

Prop de 8.000 persones viatgen en el temps a la Fira Medieval

Des de divendres i fins diumenge, una cinquantena de parades de productes, menjar i activitats han ocupat el Passeig Misericòrdia oferint opcions per a tots els públics. Tot i la gran afluència de visitants, els paradistes han tancat els seus stands amb unes ventes força fluixes.
la fira ha acollit 53 parades

El Passeig Misericòrdia ha tornat a viatjar en el temps. Des de divendres i fins diumenge, 53 parades l'han convertit en una Fira Medieval. Una proposta que apropa els visitants a aquest període històric oferint-los una amplia oferta de stands, des d'alimentació, fins a productes artesans i activitats. Tot i que ja fa quatre anys que se celebra a Reus, és la segona vegada que la Fira s'instal·la al Passeig Misericòrdia, coincidint així amb les festes del Barri Monestir. Un emplaçament que l'ha fet guanyar en afluència de visitants.

"Em sembla molt bé que la facin aquí. És bastant entretingut i diferent, sobretot pels nens", reconeix Javier Moreno. "Sortim a passejar normalment, i ara aprofitem que hi ha la Fira per passar una estona en família", afegeix una veïna del barri, Èlia Requena. "La Fira és molt més amplia que abans i tenim més stands. El Passeig Misericòrdia és un lloc històric de la ciutat on la gent ja ve a passejar, i ara amb la Fira és un èxit total per a nosaltres", explica el president de l'Associació de Veïns Monestir, Alfons Berbel.

Tot i la gran afluència de públic que s'ha concentrat al passeig, molts d'ells només s'han apropat per tafanejar les parades, però han marxat a casa amb les mans buides. "Ha sigut una fira una mica fluixa, perquè la gent ha preguntat molt però res més. Nosaltres venim de Blanes i hem salvat despeses, però no puc dir que ha estat una gran fira", lamenta la paradista Araceli Rodríguez. Una altra de les paradistes, Mercè Montserrate, està d'acord amb ella. "Molta afluència de públic, però molt fluix. Tal i com ha anat, no hem aconseguit diners ni per cobrir la parada, ni els materials", afegeix Montserrate.

Tot i la valoració dels paradistes d'unes ventes força fluixes, la intenció de l'organització és consolidar la Fira Medieval en aquest emplaçament i ampliar-la a llarg termini. Uns objectius que demostren que la seva continuïtat no perilla.

Paraules clau: