Back to top

Sense propostes concretes però amb una vinculació estreta entre cultura i educació

La cultura i l'educació han centrat el primer dels debats electorals sectorials que organitzen aquesta darrera setmana de precampanya el Centre de Lectura i el Círcol de Reus. Precisament, la centenària entitat ubicada al carrer Major ha estat la seu d'aquesta trobada entre representants de les sis formacions amb representació a l'actual consistori.

Aquest dilluns, el Centre de Lectura ha acollit el primer dels debats electorals sectorials que organitzen aquesta darrera setmana de precampanya el mateix Centre i el Círcol de Reus. Un primer debat sobre Cultura i Educació, després de la taula rodona organitzada per Reus Refugi fa quinze dies, que ha deixat poques propostes concretes. L'únic punt de quòrum ha estat que la relació entre la cultura i la formació des de la infància han d'anar estretament lligades.

Hi ha participat el cap de llista d'Ara Reus, Daniel Rubio; l'alcaldable de Ciutadans, Débora García; la número quatre de la CUP, Aleida López; el dos del PSC, Josep Baiges; el número dos d'ERC i actual regidor de Cultura i d'Educació, Daniel Recasens, i la número tres de Junts i exregidora de Cultura, Montserrat Caelles.

Tot i que totes les formacions han estat d'acord en el fet que la cultura és un element vertebrador de la societat i que s'ha de vincular amb la formació i l'educació des de la infància, el model cultural de ciutat sí que ha aixecat algunes diferències.

La contraposició entre els grans esdeveniments i la cultura de base s'ha fet evident entre formacions com la CUP o Junts, mentre que els candidats d'Esquerra i el PSC han entrat en una picabaralla dialèctica, que no pas en profunditat, sobre projectes com la rehabilitació del Centre Catòlic o el Centre d'Arts Escèniques de Reus, que aquest mateix dilluns els socialistes proposaven recuperar.

Ciutadans ha volgut dur el debat cap a la llengua i la seva posició contrària a la immersió lingüística, el que ha provocat l'escridassada de la sala i la posterior intervenció del president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, per demanar respecte per tots els posicionaments. El candidat d'ARA, Daniel Rubio, ha reclamat, entre d'altres, més finançament a la Generalitat per poder tirar endavant més polítiques culturals.

Paraules clau:

Notícies relacionades