Back to top

Es prorroga el toc de queda i s'endureixen els criteris per aplicar-lo

La mesura afecta 148 municipis catalans que tinguin una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants

Segons avancen alguns mitjans, el Govern de la Generalitat té previst allargar el toc de queda durant una setmana més. Tot i la millora de les xifres de la pandèmia, també ha decidit endurir el criteri per definir en quins municipis s'aplicarà. 

En aquest context, a partir del dia 20, el confinament nocturn afectarà els municipis que tinguin una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants. Així doncs, la mesura s'aplicarà en un total de 148 municipis catalans. Fins ara, el toc de queda afectava 176 municipis de Catalunya, els que tenien una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants. Tot i l'enduriment de les mesures, es redueix la llista de municipis afectats i és per aquest motiu que el Govern ha decidit endurir els criteris, si no, la llista s'hagués reduït encara més. 

A l'espera de l'aval del TSJC

Igual que en les ocasions anteriors, aquest mesura queda a l'espera que l'avali el TSJC que si l'aprova, el confinament nocturn s'allargarà fins al 27 d'agost. Recordem que actualment, no es pot sortir del domicili entre la 1 de la matinada i les 6 del matí si no és per una causa justificada. 

Canvis en els municipis del Baix Camp

La llista de municipis del Baix Camp on s'aplicarà el toc de queda també es redueix i la Selva del Camp deixarà de tenir confinament nocturn a partir d'aquest dissabte, 21 d'agost. Pel que fa a la resta de municipis, la llista no canvia i són Reus, Cambrils, Riudoms, Mont-roig del Camp i Vinyols i els Arcs, que segueix estant envoltat de municipis afectats.

Paraules clau:

Notícies relacionades