Back to top

Protecció Civil activa l'alerta INUNCAT per fortes pluges

Les precipitacions podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyades localment de tempesta. Es recomana extremar les precaucions en la mobilitat i no estacionar el vehicle prop de rius ni rieres
pluja inuncat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses a partir d’aquesta propera nit i demà dilluns especialment al litoral i prelitoral sud i centre.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions intenses a gran part del territori català, però serà sobretot a la zona del litoral i prelitoral sud i central que se superin els 20 l/m² en 30 minuts i vagin acompanyades de tempesta. La zona del Baix Camp serà una de les més afectades del Camp de Tarragona, amb fortes pluges a diversos punts de la comarca, sobretot, el litoral. També es preveu l'acumulació de precipitacions al Baix Ebre i Montsià, on es poden superar els 100 l/m² en 24 hores.

Segons informa Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 30 trucades fins a les 15:30 per incidents relacions amb les pluges, la meitat de les quals han sigut al Baix Camp. Al Priorat s'han acumulat 21,5 l/m².

Previsió meteorològica

L'episodi s'iniciarà la matinada de dilluns amb precipitacions al terç sud que a partir de mig matí s’estendran cap al nord-est, afectant sobretot al litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquestes zones les precipitacions seran d'intensitat moderada i sovint podran anar acompanyades de tempesta. Hi ha la possibilitat que localment puguin ser d'intensitat forta o torrencial, podent-se superar els 40mm en 30 minuts de manera puntual.

Al litoral i prelitoral sud, a més, no es descarta que localment s'acumulin quantitats força abundants, de fins a 100 mm en 24 hores. Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimarts, amb especial afectació al litoral entre el Tarragonès i el Maresme durant la nit.

Recomanacions davant les fortes pluges

Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les fortes pluges, especialment dilluns. Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. 

recomanacions pluja

 

Paraules clau:

Notícies relacionades