Back to top

Protecció Civil, el braç extensible dels cossos d'emergència

Protecció Civil de Reus és una associació de voluntaris que col·labora amb els cossos d'emergència del municipi, per tal d'evitar possibles emergències

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus ofereix un servei a la ciutadania des de l'any 2003. La seva coordinació amb l'Ajuntament de Reus i amb la Guàrdia Urbana des de l'any 2010, permet assolir la seva funció principal: aproximar-se als reusencs i reusenques, per tal d'evitar que sorgeixi una possible emergència. Malgrat això, es prioritzen les activacions esporàdiques i els protocols comunicats per la Generalitat. 

Els voluntaris

L'equip de Protecció Civil està format per més de 60 professionals que s'ho prenen com una segona feina. Majoritàriament, pertanyen al món sanitari o al de seguretat. Aquesta situació és la que permet que s'encarreguin, fins i tot, de la part administrativa. La vocació dels voluntaris comporta, però, un sacrifici del seu temps lliure i la necessitat de compaginar-ho amb la vida familiar i amb les seves obligacions laborals perquè es tracta d'una labor no remunerada. Aquesta situació suposa l'assoliment de certes condicions: 

  • Ser conscient que accedeixes com a voluntari en un cos que col·labora amb els cossos d'emergència.
  • Superar diverses tipologies de proves.
  • Tenir unes titulacions mínimes. 
  • Mostrar un compromís moral amb els serveis. 

El volum de treball és tan gran que es demana l'acompliment d'un mínim de 100 hores anuals. Tanmateix, es tracta d'una regulació interna, ja que totes les associacions de Protecció Civil es troben regulades per la mateixa llei, però s'adapten a la ciutat on s'ubiquen. 

La nova seu

Les més de 25.000 hores de servei i les guàrdies de 14 hores realitzades durant la pandèmia els van portar a la necessitat d'habilitar una cuina / magatzem en un dels espais del centre. Aquesta adaptació i les subvencions anuals destinades per part de l'Ajuntament de Reus els han permès habilitar un dels espais municipals de la ciutat per poder ubicar una nova seu que s'adeqüi a les necessitats reals del cos. Aquesta s'inaugurarà durant els pròxims mesos de setembre o octubre.

Els i les ciutadanes que s'hi vulguin adreçar ho poden fer presencialment els dimarts i els dijous, a través de la seva pàgina web, de les xarxes socials o a partir d'altres canals de comunicació.

Paraules clau:

Notícies relacionades