Back to top

Protestes a favor i en contra de l'Edifici Dignitat

La polèmica sobre l'ocupació de l'Edifici Dignitat i la plataforma Stop Okupas Vilafortuny segueix. Aquest dijous a la tarda s'han concentrat els dos col·lectius. Uns per explicar el projecte social que volen dur a terme a l'antiga residència. Per altra banda, els veïns de la urbanització volen reivindicar que aquesta iniciativa és il·legal i reclamen la desocupació immediata de l'edifici.
Protestes a favor i en contra de l'Edifici Dignitat

Dues concentracions a banda i banda de carrer. Els activistes que des de meitats del mes de juny estan ocupant l'antiga residència Montemar han organitzat una concentració per explicar el projecte de l'Edifici Dignitat. Els ocupants porten dies netejant i rehabilitant aquest equipament per convertir-lo en un centre social. D'aquesta manera es vol donar solucions d'allotjament a persones amb necessitats i amb situació de vulnerabilitat. La proposta també vol albergar espais d'oci, formació i esport per a tot el veïnat.

Antoni Pinós és activista Edifici Dignitat i explica que "aquí el que es pretén és adaptar un edifici que doni solució a situacions de violència de gènere en la primera planta, en la segona planta a famílies monoparentals i a la tercera per a menors immigrants no acompanyats que arriben aquí amb necessitats. Es tracta de donar solució d'habitatge a aquestes persones".

Just davant de l'edifici, al Centre cívic, La Plataforma Stop Okupas Vilafortuny també ha organitzat una concentració per mostrar la seva repulsa envers aquesta ocupació. El veïnat reivindica que aquesta acció és il·legal i que l'edifici no està en condicions per ser habitat. Per això demanen que els activistes abandonin l'edifici i el seu projecte social. Els manifestants també han protestat per la situació que viu actualment el barri, on ja s'han detectat més de 60 cases ocupades a la urbanització. Cal recordar que L'Ajuntament de Cambrils va aprovar en l'últim ple una moció per crear un protocol d'actuació en casos d'ocupació il·legal.

María Muñiz és de la coordinació del col·lectiu Stop Okupas Vilafortuny i explica que "nosaltres admirem la seva tasca humanitària i social, creiem en el seu somni i en la seva il·lusió. Crec que ningú estaria en desacord amb ell i estigues desenvolupat des de la legalitat. I des de la legalitat significa amb un projecte solvent darrere, en un lloc i en un emplaçament on es pogués dur a terme".

Segons ha confirmat Canal Reus Televisió, Solvia, la propietària de l'antiga residència Montemar ja ha denunciat l'ocupació. Per altra banda, segons els ocupants aquesta denúncia no és vàlida perquè Solvia no és el propietari.

Les mobilitzacions continuaran en els pròxims dies per part dels dos col·lectius. El proper 8 de juliol els activistes han organitzat una jornada de treball per acabar de netejar la primera planta i oferir un dinar informatiu i el dia 12 d'aquest mes també hi haurà accions de protesta. Al Casal d'Avis de Cambrils es projectarà un documental on es parlarà sobre l'antiga residència Montemar i la plataforma Stop Okupas Vilafortuny farà una cadena humana, el mateix dia al Centre Cívic.

Paraules clau:

Notícies relacionades