Back to top

El protocol de crisi de la COVID de Reus estarà llest al setembre

Tal com va avançar l'alcalde Carles Pellicer a Canal Reus, el govern està redactant un pla de prevenció davant un possible rebrot de coronavirus a la ciutat.
Protocol COVID

Els tres mesos que ha durat l'estat d'alarma han servit per posar sobre la taula eines i mesures de prevenció i de combat contra el COVID-19. Ara bé, tot és millorable i aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Reus al llarg dels propers mesos.

Volen redactar un protocol de crisi per tal que, en cas de rebrot, hi hagi un pla a seguir en funció de la incidència del virus. 

El cas de Lleida i la prevenció

Tal com va avançar l'alcalde Carles Pellicer a Canal Reus, el govern està redactant el pla davant un possible rebrot de coronavirus a la ciutat. Després de l'escenari obert a Lleida aquest passat cap de setmana, el batlle reusenc ha volgut recalcar que la ciutat està preparada, però que es vol aprofitar tota l'experiència acumulada durant l'estat d'alarma.

El protocol estarà enllestit al mes de setembre, el que no vol dir, en cap cas, que un rebrot abans de la tardor no pugui ser combatut amb les eines que hi ha ara mateix sobre la taula. La voluntat és planificar les accions i actuacions que caldrà prendre en el supòsit que els contagis comencin a incrementar a la ciutat.

La necessària col·laboració amb la Generalitat

Més enllà de les competències estrictament municipals, el protocol també sumarà les experiències dels treballadors públics i s'obrirà a la participació de la societat civil. A més, també es coordinarà amb la resta d'administracions competents, bàsicament la Generalitat de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades