Back to top

Prova pilot per arrencar el bicibús a Reus

Un grup de mares i pares de l'escola La Vitxeta són els impulsors de la iniciativa. Es basa en fer uns itineraris amb parades perquè els infants vagin en bicicleta i en grup a l'escola, acompanyats d'adults.

Aquest diumenge una desena de famílies de l'escola La Vitxeta han fet una primera prova pilot de bicibús amb la voluntat de reduir l'ús del cotxe i motivar que més infants vagin a l'escola en bicicleta. En aquesta ocasió han comptat amb el suport del Bicicamp, que els han acompanyat i assessorat en el projecte. La iniciativa va néixera Vic, i han creat una aplicació que ajuda a què cada centre o ciutat adapti el projecte a la demanda o a les seves necessitats. L'itinerari d'avui ha arrencat al Mercat Central i ha finalitzat a l'entorn de l'escola, a la urbanització de Sant Joan. En el recorregut han passat pel tomb de Ravals i han fet diverses parades per anar recollint infants en bicicleta i arribar en bloc a La Vitxeta. El bicibús els serveix per guanyar seguretat i no sentir-se tan vulnerables enmig del trànsit. De fet, ja són molts els infants que actualment van a La Vitxeta en bicicleta, i que, per tant, estan interessats en la proposta.

Es preveu que s'implanti el curs que ve

Avui és diumenge, i és només una prova per veure com va l'experiència i poder-la millorar. D'entrada, ha servit per detectar quins són els punts més complicats del recorregut i per posar sobre la taula possibles alternatives. El bicibús a Reus es troba en fase de desenvolupament, però la idea és que es pugui posar en marxa el curs que ve. El següent pas serà aquest dimarts, quan unes quantes famílies tenen previst repetir l'experiència però fent, només, el tram final del recorregut, i així veure com és el trànsit i la circulació els dies laborables en hora punta, entre 8 i 9 del matí.

Paraules clau:

Notícies relacionades