Back to top

El PSC alerta que el pressupost municipal podria incomplir la llei

Els socialistes han presentat al·legacions contra les ordenances fiscals i els comptes de cara el 2020 aprovats el passat 25 d'octubre al plenari de Reus. Asseguren que s'incomplex la Llei Reguladora de les Hisendes Locals perquè no s'especifiquen les inversions previstes.
Andreu Martín

Després que s'hagi iniciat una recollida de signatures a Change.org -amb més d'un miler de signatures recollides a través de la plataforma digital-, ara són els partits polítics a l'oposició els que ataquen contra els pressupostos del 2020 i les ordenances fiscals aprovades pel ple de l'Ajuntament de Reus. 

Així va aprovar el pressupost i les ordenances el ple d'octubre

Segons els socialistes reusencs, els comptes aprovats incomplirien "l’article 18 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals en matèria de Pressupostos, que posa com a requisit que per elevar el pressupost a la consideració del Ple, aquest ha de contenir un annex de les inversions a realitzar durant l’exercici".

Els líders de l'oposició posen èmfasi en què "en el cas de Reus, en l'annex no hi consten les inversions" i afegeixen que "únicament es limita a repetir la quantia total de la partida d'inversions amb l'única concreció dels destins referits a l'amortització de crèdits a llarg termini per a la construcció d'equipaments municipals". 

És una de les al·legacions que el PSC de Reus ha presentat als comptes i a les ordenances fiscals. En concret, aquesta demana que "es doni compliment a la llei i es presentin especificades les inversions a realitzar en l'annez corresponent". 

Al·legacions contra l'apujada "duríssima" d'impostos

Els socialistes critiquen també l'increment dels impostos, que ronda el 10%. Consideren que es tracta d'un augment duríssim. Andreu Martín, en un comunicat, afirma que "el govern ho justifica en base a la pujada de l’IPC dels darrers vuit anys però no té en compte que el poder adquisitiu de moltes famílies no ha pujat i, a més, els  ciutadans ja van patir un augment molt impostant del impostos, en especial de la taxa d’escombraries i de l’IBI en el primer mandat de l’alcalde Pellicer".

Martín afageix que "es perd l’oportunitat que les taxes puguin estimular i premiar el comportament de les persones que pot fer reduir els costos dels serveis".

El grup municipal socialista considera que aquests augments "no s’adeqüen als criteris de justícia social pels quals ha de treballar un govern i demostren una manca de sensibilitat cap a moltes famílies de la ciutat que, si en aquests moments s’ho estan passant malament, a partir del 2020 s’ho passaran pitjor".

Les al·legacions fa referència a l’IBI, plusvàlua, taxa d’escombraries, taxa per la retirada de vehicles, taxa per utilització o aprofitament del vol, sòl i subsòl de al via pública i al preu pel servei de residus comercials i industrials i serveis especials de neteja, recollida i gestió d’altres residus.

Paraules clau:

Notícies relacionades