Back to top

El PSC aposta per recuperar els agents cívics per destensar la Guàrdia Urbana

Asseguren que recuperant la figura dels agents cívics es trauria volum de feina a la Guàrdia Urbana perquè poguessin centrar-se més, segons apunta la candidata Sandra Guaita, en els fets purament delictius.

El PSC vol recuperar la figura dels agents cívics o de convivència per destensar la plantilla de la Guàrdia Urbana a més d'ampliar el nombre d'agents del cos policial. Els socialistes, que continuen presentant propostes electorals de cara als comicis del pròxim mes de maig, s'han centrat en aquesta ocasió en matèria de seguretat.

En aquest cas, asseguren que recuperant la figura dels agents cívics es trauria volum de feina a la Guàrdia Urbana perquè poguessin centrar-se més, segons apunta la candidata Sandra Guaita, en els fets purament delictius.

"Volem implantar agents per la convivència per tal de garantir la llibertat, la convivència i el benestar de tothom. Per aconseguir-ho, aquests agents han d'estar al carrer amb els mitjans adequats", ha detallat Guaita, qui ha recordat que "aquests agents de convivència ja es van implantar a Reus el 2007 amb el govern liderat pel PSC i van donar bons resultats".

També aposten per arribar als 190 agents com més aviat millor, per complir amb la ràtio d'agents recomanada per una ciutat com Reus. "Amb aquest nombre d'agents de la Guàrdia Urbana i els agents per la convivència podrem establir un nou model de policia de proximitat assignant patrulles al carrer estables en cada barri, comunicades amb els centres cívics per afavorir el coneixement de cada realitat i la confiança del veïnat", ha explicat l'alcaldable Sandra Guaita.

En aquesta línia, també apunta que "aquest increment d'agents ha de venir acompanyat amb un augment de la dotació de Mossos d'Esquadra a la ciutat i amb un compromís clar de la Generalitat amb la nostra ciutat que té àmplies competències".

D'altra banda, també aposten per millorar l'enllumenat en diverses zones del municipi per fer-lo més agradable i augmentar la sensació de seguretat.

Paraules clau:

Notícies relacionades