Back to top

PSC, ARA i Esquerra dirigiran l'Ajuntament amb sis grans àrees

Aquest divendres s'ha oficialitzat el pacte de govern que els va avançar Canal Reus aquest passat dijous.

Sandra Guaita, Noemí Llauradó i Daniel Rubio han explicat aquest divendres al matí el que ja els va avançar Canal Reus aquest dijous al vespre: Totes tres formacions governaran la ciutat els pròxims quatre anys. L'acord s'ha assolit aquest dijous i, després que ho hagin aprovat les bases dels republicans, s'ha fet públic aquest divendres. 

Segons la candidata socialista, que es convertirà en alcaldessa de la ciutat el pròxim 17 de juny, la idea és oferir "una governança diferent", i no tanca la porta a obrir espais de diàleg per aquelles qüestions que es considerin estratègiques per la ciutat. De moment les tres formacions s'emplacen a treballar des d'avui mateix en conjuminar els seus programes de govern. Amb tot, hi ha qüestions com el futur del Mercat del Carrilet en què hi ha disparitat d'opinions. Guaita ha assegurat que "de moment hem treballat en allò que ens uneix" i afirma que hi ha temps per abordar allò que els separa. 

Les sis grans àrees del nou govern

Una de les principals incògnites és com es repartiran les regidories els 15 regidors que formaran part del govern. De moment aquesta pregunta es manté enlaire tot i que sí que s'ha començat a dibuixar com serà el nou govern. Sandra Guaita ha pensat en un govern amb sis grans àrees que aglutinin les diverses carteres. Sis grans àrees que es repartiran de manera proporcional: tres pel PSC, dues per ERC i una per ARA Reus

pacte erc psc ara reus regidors

Els socialistes dirigiran l'àmbit econòmic amb Josep Baiges al capdavant. Ell serà l'encarregat d'impulsar l'àrea de Promoció Econòmica i Coneixement. Sota aquest paraigua podrien incloure's les competències per liderar REDESSA. Una altra de les àrees del PSC serà la de Serveis a les persones i drets socials. Una àrea que dirigirà Anabel Martínez i que aglutinarà aquest tipus de polítiques. Serveis Generals i Hisenda serà, a les ordres de Manel Muñoz, la tercera àrea dels socialistes. En aquest paquet s'hi albiren regidories com Hisenda i Recursos Humans. 

Esquerra, per la seva banda, assumirà les competències de les àrees de Projecció de Ciutat i Cultura, que liderarà Noemí Llauradó. A més, Marina Berasategui es perfila com a persona al capdavant de l'àrea d'Urbanisme i Habitatge. ARA Reus, per la seva banda, mantindrà Medi Ambient, àrea que aglutinarà també Via Pública. Daniel Rubio en serà el responsable. 

El dia 19 de juny, dos dies després de la investidura, es farà un plenari extraordinari per definir el cartipàs municipal. Aleshores es posarà cara i nom a les regidories i es definiran també de quins àmbits depenen. 

Paraules clau:

Notícies relacionades