Back to top

El PSC demana evitar la vaga del servei de la brossa

El grup socialista assegura que si s'arriba a la vaga, és una mostra que la licitació d'aquest servei, adjudicat fa prop d'un any, no complia amb les necessitats reals de la ciutat i la plantilla.

La setmana passada s'anunciava que la plantilla de treballadors de la neteja viària i recollida de la brossa de Reus convocava una vaga durant cinc jornades, des del pròxim dia 4 fins al 8 de juliol. Una aturada motivada per la negativa de l'empresa i també de l'Ajuntament de Reus a modificar el conveni col·lectiu dels treballadors per actualitzar els seus sous i fer millores en el parc del polígon AgroReus, dues demandes que no contemplava el plec de condicions del nou contracte de la brossa.

Ara, la convocatòria de vaga dels treballadors de la brossa de Reus comença a tenir les primeres reaccions polítiques després de la festa major de Sant Pere. Una vaga que la plantilla, precisament, ha convocat per la setmana vinent per evitar fer-la coincidir amb aquesta celebració.

A les portes d'aquesta vaga i amb les negociacions trencades, el PSC exigeix al govern de Pellicer que actuï per evitar-la. El portaveu del PSC, Andreu Martín, assegura que si s'arriba a la vaga, és una mostra que la licitació d'aquest servei, adjudicat fa prop d'un any, no complia amb les necessitats reals de la ciutat i la plantilla.

vaga neteja psc


La plantilla afirma que ja fa anys que avisa d'aquesta situació, ja que el plec de condicions que va redactar el consistori per la nova licitació del servei, no preveia ni augments puntuals de salari ni la reforma del parc de treballadors del polígon AgroReus. Una situació que, segons la plantilla, és insostenible, perquè els darrers tres anys amb l'anterior empresa, Fomento de Construcciones y Contratas, es van fer amb una pròrroga del contracte i la consegüent congelació salarial.

En aquest sentit, Martín afirma que el nou contracte "encara no ha complert amb l'arribada de nous vehicles, ni amb l'actualització retributiva que pertoca als treballadors, els quals ja han passat per tres anys de pròrrogues de contractes i, avui dia, encara no tenen un reconeixement suficient i, tot i la nova contracta, seguim on érem en l'àmbit laboral".

Mentrestant, segons han comunicat fonts dels treballadors a Canal Reus, la taula de negociació entre l'empresa Valoriza Servicios Medioambientales - Romero Polo i el comitè d'empresa, no ha fructificat i, per tant, la vaga continua endavant.

Paraules clau:

Notícies relacionades