Back to top

PSC i ARA anuncien un primer acord per governar Reus

Els socialistes sumen el suport de Daniel Rubio per fer Sandra Guaita alcaldessa de la ciutat. Ambdós titllen "d'antinatural" un pacte entre Esquerra, Junts, el PP i la CUP que encara és sobre la taula i que podria donar l'alcaldia a Noemí Llauradó.

Aquest dijous al vespre, Sandra Guaita, la cap de llista del PSC a Reus, i Daniel Rubio, el candidat d'ARA Reus, han anunciat un acord per governar la ciutat els pròxims quatre anys. Segons han informat, el fet que ERC hagi mogut fils per intentar desbancar Guaita de l'alcaldia, els ha obligat a mostrar unitat per esvair diuen, qualsevol possibilitat. 

PSC i ARA ja tindrien dibuixat un cartipàs municipal al qual ara caldrà posar noms i cares. També assegura Sandra Guaita que "seguirem treballant en buscar acords i majories tant abans del 17 de juny com també després". Aquell dissabte s'ha de constituir el plenari i les paraules de la socialista deixen entreveure que podria arrancar el mandat en minoria. 

Pendents del 23 de juliol

D'aquesta manera s'esmicolen les opcions de Noemí Llauradó, candidata d'Esquerra, d'assolir l'alcaldia. Tot i no haver guanyat les eleccions, els republicans havien assegurat que explorarien totes les possibilitats per convertir-la en alcaldessa. Sense els vots d'ARA Reus, la situació es complica, però encara no hi ha res impossible. Només podrien intentar-ho aconseguint els vots de PP i CUP per a la investidura. Dues formacions als antípodes en l'àmbit ideològic. 

Sandra Guaita va guanyar les eleccions del passat diumenge amb un avantatge sòlid respecte d'ERC: tres regidors i 3.000 vots de diferència. La tercera posició va ser per Junts, que també va quedar a 3.000 vots dels socialistes. Amb ARA, el PSC només suma 10 dels 14 regidors indispensables per tenir la majoria del plenari, però Guaita podria garantir-se la investidura i a partir d'aquí decidir governar en minoria o bé sumar més suports o bé ara o bé passades les eleccions del 23 de juliol.

De fet, els comicis estatals poden també acabar de dibuixar el panorama polític. De la mateixa manera que també els pactes en altres municipis i en òrgans supramunicipals com les Diputacions de Tarragona i Barcelona. 

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades