Back to top

El PSC i ERC es reparteixen l’alcaldia de Cambrils

Esquerra, PSC, Junts i En Comú Podem ratifiquen el pacte a Cambrils i deixen a Oliver Klein sense l'alcaldia. Les quatre formacions han anunciat públicament aquest dijous l'acord que farà alcalde al socialista Alfredo Clúa els primers tres anys de mandat i el darrer i quart a la republicana Camí Mendoza.

Les escales reials del passeig de les Palmeres de Cambrils han estat l'escenari triat per escenificar el que serà el nou govern de l'Ajuntament cambrilenc. Poc més de 72 hores després dels comicis, Esquerra, PSC, Junts i En Comú Podem han confirmat allò que ja feia hores que es rumorejava: pacten per governar els pròxims 4 anys, tres amb alcaldia socialista i un pels republicans i eviten així que Oliver Klein sigui l'alcalde.

Les quatre formacions argumenten que "és el pacte més natural possible", amb el que s'evita qualsevol presència de l'extrema dreta a l'executiu municipal i també en el que, asseguren, podran treballar amb més confiança.


Així doncs, el socialista Alfredo Clúa, serà l'alcalde de Cambrils fins al juny de 2026, quan Camí Mendoza, d'Esquerra Republicana, li agafarà el relleu en el darrer any de mandat. Els quatre líders de les formacions han remarcat que l'entesa ha estat fàcil i que hi ha línies programàtiques importants en les quals coincideixen.

Ara, a partir de la setmana vinent, treballaran per concretar el nou Pla d'Acció Municipal que ja han anunciat aquest dijous i també continuaran amb el repartiment de les regidories per confeccionar el nou cartipàs municipal.

Paraules clau:

Notícies relacionades