Back to top

El PSC inicia contactes per formar govern a Reus

Aquest dimarts els socialistes han començat reunions per sumar suports. Les dues primeres formacions han estat Esquerra i ARA Reus i al llarg de la setmana s'esperen reunions amb Junts, el PP i la CUP.

Aquest dilluns Sandra Guaita ho anunciava a Canal Reus. El PSC vol "construir una majoria que vagi més enllà dels 14 regidors" i per fer-ho volen "obrir diàleg i converses amb totes les formacions" excepte VOX. Doncs bé, aquest dimarts ja han començat les reunions i l'equip de Guaita ja s'ha reunit amb Esquerra i ARA Reus. 

Segons fonts consultades per Canal Reus en diverses formacions de la ciutat, els contactes de moment són prospectius, exclusivament encarats en contraposar programes electorals i projecte de ciutat.

Esquerra perseguirà l'alcaldia fins al darrer minut

noemi llaurado

Noemí Llauradó, candidata d'Esquerra Republicana, ha assegurat a Canal Reus que exploraran totes les opcions per intentar ser l'alcaldessa del pròxim mandat. Això obliga els republicans a sumar, com a mínim, quatre formacions en un pacte que és improbable però no impossible. De moment, Llauradó diu que "estan analitzant els resultats" i també els escenaris que poden derivar-se de les eleccions del diumenge. 

Mentrestant, la candidata de Junts, Teresa Pallarès, ratifica el que ja va dir en campanya: aposta per "un govern sòlid amb majoria i amb garanties per tirar endavant la ciutat". Tampoc tanca la porta a cap escenari, tot i admetre que les tres candidates volien l'alcaldia. 

Setmanes de negociacions

És dimarts 30 de maig, no han passat ni 48 hores de les eleccions, i aquests contactes són els primers de molts. La constitució de l'Ajuntament serà el pròxim 17 de juny i tampoc res obliga al fet que per aquesta data hi hagi un pacte per governar la ciutat. Les pròximes dues setmanes, amb tot, seran clau per dibuixar el futur de la ciutat.

La convocatòria d'eleccions generals a l'Estat també és un factor que cal tenir en compte. Una variable que pot condicionar la conformació de pactes a Reus, a la resta de municipis i fins i tot a les entitats supramunicipals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades