Back to top

El PSC insisteix a crear un servei municipal d'atenció psicològica

També aposta per apropar una bona nutrició a la ciutadania a través de xerrades i formacions en equipaments municipals i una competició entre els reusencs i reusenques per promoure l'activitat física.

El PSC aposta per oferir un servei municipal de psicologia per abordar els problemes de salut mental que pateix una part de la població i que s'ha fet més evident arran de la pandèmia, especialment entre els més joves.

És una proposta que van presentar al plenari municipal del passat mes d'octubre i que no va tirar endavant amb els vots en contra de l'actual govern. Tot i que les competències de Salut són de la Generalitat, la candidata Sandra Guaita assegura que es pot tirar endavant un servei d'aquestes característiques tal com s'ha fet en municipis com el Vendrell.

"Som conscients que les competències de Salut recauen en la Generalitat, però des de la política municipal també podem facilitar que la ciutadania tingui una millor salut mental", ha detallat l'alcaldable socialista, qui ha afegit que "si volem una ciutat que pensi en gran, hem de pensar en accions per tota la ciutadania, siguin competència municipal o no". A més, ha afegit que "es tracta de garantir l'accés universal a un psicòleg municipal sense que hi hagi una llarga espera per ser atès ni havent de fer un esforç econòmic que, algunes persones i famílies no poden permetre's".

En aquesta visió de Ciutat Saludable, el PSC vol col·laborar amb la Universitat i els Centres d'Atenció Primària per executar polítiques de promoció de salut. Alguns exemples són que els nutricionistes puguin fer xerrades també als centres cívics i a les escoles per fomentar una alimentació saludable en tots els barris de la ciutat. També volen incentivar l'activitat física amb una competició esportiva que es controli a través d'una aplicació mòbil.

Paraules clau:

Notícies relacionades