Back to top

El PSC no descarta diferències de vot al govern en el que resta de mandat

Unes diferències que fan referència, sobretot, a punts relacionats amb el procés d'independència. En aquest sentit, els socialistes cambrilencs reconeixen que la relació amb els seus socis de govern, Esquerra Republicana i PDeCAT s'ha vist afectada en els darrers mesos i demanen que es prioritzi la política municipal.
La portaveu del PSC de Cambrils, Ana López, al costat de l'alcaldessa, Camí Mendoza

A la sessió plenària del novembre a l'Ajuntament de Cambrils es va produir una divisió de vot a l'equip de govern, davant d'una moció presentada pel grup de Ciutadans demanant la retirada de la pancarta que porta el lema "Llibertat presos polítics" de la façana de l'edifici consistorial. Aleshores, Esquerra Republicana i PDeCAT hi van votar en contra mentre que el PSC ho va fer en sentit favorable.

Una actitud que des del grup municipal dels socialistes no descarten que es torni a repetir en l'any i mig que queda de mandat, i sempre que es tractin de punts referents al procés d'independència. "Si es tornen a repetir aquestes qüestions o algú les torna a portar al plenari doncs cadascú mantindrà el seu posicionament i nosaltres no renunciarem a defensar allò que creiem", assegura la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Cambrils, Ana López.

"No tinc cap certesa"

I és que des del PSC reconeixen que la relació entre els tres membres de l'equip de govern cambrilenc s'ha vist afectada pels darrers esdeveniments relacionats amb el procés, especialment des de l'aprovació de la Llei de Transitorietat Jurídica el passat setembre. En aquest sentit, demanen als seus socis prioritzar la política municipal. "No tinc cap certesa", manifesta López. "Als nostres companys de govern sempre els hi hem dit que fiquin en una balança el pacte local que vam signar per a fer unes accions determinades d'un programa", reitera.

Els socialistes descarten abandonar per voluntat pròpia el pacte i, de moment, interpreten no haver rebut cap comunicació formal sobre una possible expulsió de l'equip de govern.

Paraules clau: