Back to top

El PSC proposa millorar el reciclatge per reduir la taxa de la brossa

Els socialistes cambrilencs proposen que es millori i s'augmenti el reciclatge per comptar amb més bonificacions i per tant, equilibrar l'increment del cost d'aquest impost a les butxaques del conjunt de la ciutadania.
PSC

L'increment de la taxa de la brossa a Cambrils no agrada al PSC. De fet, en aquesta línia la formació socialista presentarà al·legacions a les ordenances de 2020 al proper ple d'aquest divendres. Busquen així convèncer a l'equip de govern per reduir l'impacte de l'augment en un 14% de l'impost de les escombraries a la butxaca de la ciutadania. De fet, la principal proposta que argumenta el partit a l'oposició consisteix en què sigui l'Ajuntament qui assumeixi la meitat de l'increment, el que es tradueix en 305.000 euros. Un augment que ve condicionat per una normativa europea que afecta al conjunt del país.

Aplicar la taxa de la brossa de forma proporcional

No és l'única proposta socialista en aquest àmbit. La portaveu Ana López ha posat sobre la taula la possibilitat d'aplicar la taxa de forma proporcional a cada ciutadà, de manera que s'apliquin en percentatges entre el 5% i el 9% en funció del tipus d'habitatge on es visqui. A la vegada, tenen el focus ficat en la recollida porta a porta del sector serveis.

brossa

Els càlculs dels socialistes contemplen que es duguin a terme campanyes efectives de conscienciació per millorar els registres de reciclatge. D'aquesta manera, asseguren, s'apostaria per incrementar el bon triatge que s'envia a la planta de Botarell, un fet que proporcionaria bonificacions en cas de fer-se correctament i serviria per reduir d'altra banda, els residus que s'envien a Sirusa. Segons els socialistes, no classificar bé la brossa repercutirà negativament en els comptes locals, ja que les penalitzacions per no reciclar augmentaran.

Més enllà dels costos econòmics, també posen de manifest la repercussió mediambiental que respon a un reciclatge ineficient. Les campanyes integrals i continuades, al parer socialista, són indispensables per garantir èxit d'aquesta proposta.

contenidor

Un altre dels punts que es debatran a la sala de plens serà la bonificació per a aquelles persones que facin servir la deixalleria per reduir la fracció rebuig, la més contaminant i la que penalitza més. Tot plegat, es presentarà aquest divendres en la sessió extraordinària del ple del mes de novembre.  

Paraules clau:

Notícies relacionades